Ростислав Фук

Після загибелі школярки на санній трасі перевірять усі спортшколи Тернопільщини (відео)

Для перевірки в директорів спортшкіл є місяць

Перевірити усі дитячо-юнацькі спортивні школи – таке рішення прийняла постійна комісія Тернопільської облради з питань фізичної культури і спорту. Йдеться про шість закладів, які перебувають на балансі обласної ради. Про це повідомив голова комісії Володимир Мисик, пише Суспільне.

Нагадаємо, 24 травня на Кременецькій санній трасі смертельно травмувалася 9-класниця Діана Новосад. Коли дівчина спускалася, з дерев’яної траси відламалася дошка.

За словами Володимира Мисика, позапланова перевірка пов’язана з загибеллю дев’ятикласниці на санній трасі в Кременці:

Директор має зорганізувати в себе в закладі позапланову перевірку, де має бути встановлено, чи ті спортивні споруди для дітей, якими вони користуються, відповідають тим якісним показникам для спортивної діяльності, що убезпечать від настання нещасних випадків. Тобто, перевірити самі договори оренди, якщо вони орендують у когось спортивне обладнання, спортивний інвентар, або перевірити якість самих споруд, якими вони користуються і які в них є на балансі.

Для перевірки в директорів є місяць. Проводитимуть перевірку і в обласній дитячо-юнацькій спортивній школі з зимових видів спорту, яка використовувала санну трасу.

Директорка школи Світлана Крикончук допоки триває слідство від коментарів відмовилася. В електронному листуванні з кореспондентами Суспільного розповіла, внутрішнє розслідування щодо випадку загибелі учениці відбувалося згідно з пояснюючими записками тренерів.

Володимир Мисик каже, перевірити мають і трампліни, якими користується школа:

Ця спортивна школа мала не тільки тих, хто на санках катався, а й інших спортсменів має і нам треба з’ясувати ситуацію щодо інших спортивних споруд, які використовуються цією спортивною школою.

На запитання, чи братимуть представники облради участь у цій перевірці та чи залучатимуть незалежних експертів, Володимир Мисик відповів:

Безпосередньо Тернопільська обласна рада не має спеціалістів, які можуть робити такі перевірки, бо виконавчий апарат має працівників, які займаються поточною роботою для підготовки сесії обласної ради та засідання комісії. Тому ми залучаємо до цієї роботи самих керівників, а також ті служби, які повинні перебувати під час проведення спортивних змагань, щоб вони також наддали нам інформацію щодо дотримання якісних показників використання спортивних споруд.

Довідково

Санна траса в Кременці – єдина в Україні. Там тренувалися санкарі-початківці. Про те, що вона потребує ремонту, працівники комплексу говорили ще в 2021 році. Тоді в коментарі Суспільному директор фізкультурного товариства «Колос» Анатолій Малищик сказав, що її не ремонтували близько 20 років. Впродовж цього часу працівники комплексу власними силами латали проблемні ділянки. Також він сказав, через те, що санна траса не є комунальною власністю, гроші з держбюджету на неї не виділяли.

Фото, відео Суспільного

Вибір читачів за тиждень

Відео