Ростислав Фук

СБУ викрила корупційну схему в управлінні ДСНС Тернопільщини (фото)

Незаконна діяльність посадовців ставила під загрозу безпеку об’єктів критичної інфраструктури області

СБУ викрила корупційну схему в ДСНС, яка ставила під загрозу безпеку об’єктів критичної інфраструктури Тернопільщини. Про це повідомили у секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ області.

Правоохоронці перевіряють причетність до протиправної діяльності понад 10 посадовців ДСНС. За даними слідства, вони одержували до 20% «відкату» з кожного договору на протипожежне обслуговування підприємств.

Для цього співробітники ДСНС зареєстрували на свого родича три приватних підприємства, які виконують роботи протипожежного призначення. Потім, використовуючи службові повноваження, посадовці змушували підприємців укладати договори на одержання відповідних послуг виключно з підконтрольними їм фірмами. За це учасники «схеми» регулярно одержували від представників згаданих фірм «свій відсоток» – йдеться в повідомленні.

Під час 19 обшуків правоохоронці виявили:

  • документацію та чорнові записи з доказами незаконної діяльності;
  • банківські карти, на які перераховували «відкати»;
  • близько 250 тис. грн, ймовірно одержаних злочинним шляхом.

Наразі одному із учасників – головному інспектору відділу запобігання надзвичайним ситуаціям повідомили про підозру за статтею 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Також вирішується питання щодо повідомлення про підозру й іншим причетним.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури. Викриття та припинення протиправної діяльності здійснювалось за сприяння Управління власної безпеки та протидії корупції ДСНС.

Читайте також: З'явився рейтинг областей за рівнем корупції: на якому місці Тернопільщина

Фото СБУ

Вибір читачів за тиждень

Відео