Секрети фігури: як тернополянкам підсушити стегна і зменшити зону галіфе

Depositphotos_133476634_xl-2015

Ми продовжуємо підбирати найефективніші вправи для жінок, які прагнуть швидко прийти у форму за обмежений час.

На настирливих чекають не лише кардіо тренування (фітнес, танцювальна аеробіка, біг або швидка ходьба, тощо), але і силові навантаження. Вся справа в тому, що зменшення обсягів проблемної зоні можна досягти тільки за рахунок активації місцевих процесів спалювання жиру.

  • Займатися треба регулярно. Дуже добре, якщо є змога вибиратися в тренажерний зал або фітнес-клуб, де декілька разів на тиждень можна буде працювати над своїм тілом під наглядом досвідченого тренера. Але це не означає, що вдома потрібно лінуватися. Головна задача - підібрати комплекс вправ, який дозволить позбавлятися проблемних зон, худнути або підтримувати тіло в тонусі.
  • Варто продумати тренування так, щоб кожен день робити міні-зарядку на розігрів і одну-дві базові вправи на ту чи іншу групу м'язів. Якщо ж вам треба схуднути, то спочатку потрібно виконувати тривалі жироспалюючі комплекси або біг (велотренажер) протягом 40 хвилин, а потім вже можна приступати до обраної вправи.
  • Потрібно переглянути свій раціон, виключивши з нього все шкідливе:

солодощі

смажену і солону їжу

фаст-фуд

вироби з борошна

гриби

вироби з вмістом дріжджів

та ін.

  • Також варто спробувати косметичні процедури, що сприяють прискоренню кровообігу і метаболізму у верхній частині стегон.

Щодо тренувань, то таких є декілька видів (варто виконувати по 3 підходи, 20-30 раз)

- Випади ніг вперед по черзі

Вихідне положення – стоячи рівно з руками на талії. З цієї позиції зробіть випад ногою вперед, щоб коліно розташувалося на одній лінії з п’ятою. Друга нога при цьому залишається рівною. Згинайте ноги до утворення прямих кутів в колінах, трохи нахиляючи верхню частину тулуба вперед, як це показано на фото. Зробивши оптимальне число повторів, виконайте вправу іншою ногою стільки ж разів.

- Бічні випади

Це вправа зробить боротьбу з вушками максимально результативною, так як активує м’язи сідниць і стегон, стимулюючи кровообіг в проблемній зоні галіфе. І. п. – стоячи прямо з широко розставленими ногами і розміщеними паралельно стопами. Трохи нахиливши тулуб вперед, перемістіть вагу тіла спочатку на одну ногу, зігнувши її в коліні і випрямивши іншу (див. фото). Потім повторіть рух, випрямивши зігнуту в коліні ногу, сідаючи на іншу.

- Присідання «сумо»

Тим, хто хоче знати, як швидко підтягти м’язи стегон і позбутися опуклостей з боків, варто спробувати присідання «сумо». Виконуючи його, ви не тільки позбудетесь вушок, але і підкачаєте внутрішню частину стегна.

Для виконання таких присідань станьте рівно з широко поставленими ногами і розгорнутими назовні стопами. Поставивши руки на талію, виконайте глибоке присідання, затримавшись на 2-3 секунди в нижній точці. Після цього можете повернутися у вихідне положення.

- Підйоми ноги з положення лежачи на боці

Вихідна позиція – лежачи на боці з упором на передпліччя і долоні вільної руки (див. фото). Залишивши випрямленою робочу ногу, другу зігніть в коліні. Піднімайте робочу ногу висоту приблизно 45-50 см від підлоги. Виконуйте цю вправу, щоб прибрати вушка на стегнах, більш динамічно, але з короткочасної затримкою у верхній точці. Зробивши певне число повторів, ляжте на інший бік і повторіть вправу іншою ногою.

- Стрибки на скакалці

Це вправа відмінно підходить для сушіння стегон, так як дозволяє задіяти практично всі м’язи ніг і за рахунок їх роботи сприяти схудненню проблемної зони. Виконуючи його, можна стрибати на двох ногах, однак, робити це слід дуже динамічно.

Для того? щоб підвищити навантаження і ефективності тренування, можна ускладнити вправу. Досить під час стрибків по черзі піднімати зігнуті в колінах ноги. При такому варіанті будуть задіяні навіть найглибші м’язи ніг.

*Надлишок калорій – одна з основних причин, чому з’являються вушка на стегнах з боків. Але можуть виникати подібні опуклості і через генетичної схильності, а також малорухливого способу життя, неправильного харчування, в цілому. Найбільш складно усунути жирові прошарки на ногах дівчатам і жінкам з типом фігури «груша».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео