Серед двадцятки найзаможніших ректорів України опинився очільник тернопільського вишу (інфографіка)

krisovatij

Відколи вище керівництво українських вишів зобов’язали подавати електронні декларації, усі їхні статки відкрито почали обговорювати.

Ще минулоріч найбагатшим ректором вважали Володимира Кравця, ректора Тернопільського національного педагогічного університету. Тоді ж його дохід становив 27 714 гривень, в той час, коли його колега і водночас «конкурент» у грошовому питанні (ректор Національного аерокосмічного університету ім. М. Жуковського) отримував 26 252 гривні в місяць. Зараз, дивлячись на декларації, ситуація помітно змінилася.

Про це пишуть Українські новини.

У двадцятку найзаможніших очільників ВНЗ, згідно із оприлюдненою декларацією про доходи за 2016 рік, увійшов Андрій Крисоватий, ректор Тернопільського національного економічного університету з 2013 року, який вказав у своїй е-декларації земельну ділянку площею 1,2 тисячі кв. м і житловий будинок (365,5 кв. м) у Петрикові. Також чоловік є співвласником земельної ділянки і двох будинків у Паляниці Івано-Франківської області. Андрій Крисоватий спільно з членами сім’ї володіє ще й квартирою у Тернополі (59,4 кв. м) і гаражем (42,5 кв. м).

Screenshot - 21_05
Screenshot - 21_05

А от дружина Андрія Ігоровича - власниця двох квартир у столиці – 54,5 і 131,8 кв. м, і їздить на автомобілі Toyota RAV4.

До речі, у ректора є два автомобілі – Range Rover Sport 2013 року, Mazda 626 1989 року та причеп.

Загальна сума доходу Андря Крисоватого за минулий рік - 466 тисяч заробітної плати, а також 1,4 мільйонів гривень від відчуження майна.

Багатшим за тернопільського ректора виявився лише Роман Гринюк – ректор Донецького національного університету. А готівки, судячи з усього, ректор та його дружина не мають. До слова, дружина ректора за 2016 рік задекларувала 856 тисяч гривень чистого доходу.

Інфографіка: «Українські новини»

Вибір читачів за тиждень

Відео