Віра Олександрович

Серед важких хворих у Тернопільській районній лікарні – молоді люди

Корона

Хворих на коронавірус дещо поменшало у Тернопільській районній лікарні. Втім, медики останнім часом зауважили важкий перебіг недуги у зовсім молодих людей. 

Так, вранці 20 квітня у лікувальному закладі перебували 52 пацієнти із COVID-19. Про це повідомили на сторінці Тернопільської районної ради у соціальній мережі «Фейсбук».

Балабан
Балабан

– Останніми днями кількість хворих у нас дещо зменшилася, – визнає медичний директор Тернопільської районної лікарні Роман Балабан. – Наразі у нас - 52 пацієнти. Нагадаю, загалом для хворих на коронавірус розгорнули 75 ліжок. Правда, у реанімації всі 6 ліжок зайняті, а також 5 апаратів ШВЛ – також зайняті.

За словами медиків, нині дійсно спостерігається тенденція до зменшення числа хворих. Проте всі пацієнти, які хворіють на коронавірус, – важкі. Окрім того, також є молоді тернополяни, яких довелося госпіталізувати.

– Здебільшого у нас лежать із коронавірусом старші люди з супутніми захворюваннями, – розповідає медик. – Однак тепер є і молодші пацієнти. 

Сьогодні, за словами Романа Балабана, у Тернопільській районній лікарні – достатньо обладнання, медикаментів і кисню для лікування хворих на коронавірус.

До речі, про те, що загроза «червоної» зони обминула Тернопільщину, лікар-епідеміолог Володимир Паничев сказав ще минулого тижня. Це сталося під час засідання міського Штабу з ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації. Наразі наша область залишається у «помаранчевій» зоні епідемічної небезпеки.

Фото зі сторінки Тернопільської районної ради і сайту Тернопільської районної лікарні 

Вибір читачів за тиждень

Відео