Сергій Мельничук розповів тернополянам про свої плани (фото)

103_2340 (Copy)

Днями гостем Тернопільського прес-клубу був перший командир батальйону “Айдар”, народний депутат України Сергій Мельничук.

Разом з журналістами чоловік обговорив тему захисту Конституції і прав людини в Україні. Зокрема, подискутували щодо можливості створення політичної системи держави як суспільного проекту – не проекту корупціонерів та олігархів, а проекту народу. Також він відповідав на запитання представників ЗМІ щодо проблем міста та області, які реально вирішити в межах повноважень народного депутата.

Зокрема, Сергій Мельничук часто торкався теми Майдану і війни на Сході:

- Обраний Президент боїться, що війська повернуться на місця постійної дислокації. Що президент, що Аваков і Турчинов - вони встали біля «кормушок» України і продовжують грабувати те надбання, яке ми відстоювали, те, що нам досталося у спадок.

Вирушивши у робочий тур по різних регіонах України Сергій Мельничук каже, що бажає подивитись, що ж залишилось із протестного потенціалу, хоче об’єднати людей і намагатиметься змінювати систему, закінчити те, що було розпочали:

- Я приїхав подивитись на те, як дотримується Контитуція України, як дотримуються свободи громадян і які є проблеми в області. Робота депутата полягає не тільки в написанні законодавчих актів, але й повинен слідкувати і дивитись, щоб законодавча влада виконувала Констиуцію України згідно чинного законодавства. Зараз дуже мало тих, хто готовий бути на стороні народу та української нації.

103_2338 (Copy)
103_2338 (Copy)

Також депутат зауважив, що в «Русі нових сил» є  певні непорозуміння, ідею вважає правильною, але водночас постає багато запитаннь:

- Я не розумію чому не було запущено процедури імпічменту. Вимагайте в Президента відставки! Він боїться людей! Порошенко вже не один раз тікав з країни під приводом зустрічей в інших державах. Для мене імпічмент можливий через те, що він не ввів військовий стан, за авшори, за картини, які вивіз закордон і не задеклорував їх. Є ще один варіант змінити владу – процедура референдума. Головне об’єднатися і знайти однодумців. Ми ведемо перемовини зі всіма партіями, маємо просто переступити свої чвари і об’єднатися заради майбутнього!

Колишній командир батальону «Айдар» повідомив, що Надія Савченко була його підлеглою на фронті. Запевняє, що в бою вона не винна в загибелі хлопців,

- Савченко поїхала їх виручати. Надія на фронті - одна, в політиці зовсім інша. Її поведінка в парламенті відрізняється. Я сміявся з того випадку в Верховній Раді. Щовечора від колишніх фронтовиків, від простих людей, які відстояли увесь Майдан, від людей, яких вже «дістало» чую емоційні вислови про руйнування банкової і парламенту. Військові навіть дивлячись на платіжки розуміють, що не за це воювали. Ми - населення вимираючої країни. Коли на 200 тисяч населення - в рік смертність перевищує народженість. Сотня тисяч щомісяця виїжджає безповоротно закордон. Ми повинні не тягнути ковдру на себе, а об’єднатися, щоб змінити систему в країні, - каже Сергій Мельничук

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео