Що слід враховувати під час купівлі кабелю USB?

На правах реклами

Приступаючи до купівлі телефонних аксесуарів варто взяти до уваги кілька важливих моментів. Найголовніше - це модель телефону. Виробники підходять до цього питання своєрідно і не дуже хочуть оснащувати свої смартфони універсальними портами, що, зокрема, стосується продукції Apple та її роз'ємів Lightning. Цей порт використовується тільки в телефонах і планшетах цієї марки, а відповідний USB-кабель можна знайти тут https://www.aks.ua/catalog/usb/brand/apple. Що стосується моделей смартфонів з операційною системою Android, то серед них популярні інтерфейси підключення micro-usb і usb-С, рідше mini-usb.

Також, перед тим як остаточно зробити вибір аксесуара, варто звернути увагу ще й на довжину кабелю. Якщо комп'ютер або адаптер живлення розташований на деякій відстані від того місця, де ми вважаємо за краще тримати телефон під час використання, то давайте виберемо версію з трохи довшим кабелем, ніж 1 метр. Однак, якщо ми постараємося і виберемо занадто велику довжину дроту, то він буде постійно плутати і дратувати користувача.

Цікаві технології в телефонних кабелях

Сучасні USB-кабелі технічно просунуті й відповідають усім вимогам виробників і користувачів. Більшість із них дають змогу, наприклад, передавати слабко стокову електрику і заряджати смартфон під час того, як відбувається обмін даними з комп'ютером. Інші, своєю чергою, можуть мати змінні наконечники, що забезпечує їхнє під'єднання практично до будь-якої моделі телефона, доступної на ринку. Також деякі моделі аксесуарів можна доповнити таким адаптером (трiгер) https://www.aks.ua/catalog/usb/tip/pd-perehodnik-s-trigerom та живити маршрутизатор або навіть ноутбук.

Однак телефонні кабелі виконують набагато більше функцій, ніж передача даних або зарядка телефону. Їх можна використовувати, наприклад, як перехідник для під'єднання телевізора до телефона. Завдяки цьому зображення з нашої моделі смартфона з'явиться на великому екрані. Це забезпечує високий рівень комфорту під час перегляду фотографій, домашнього відео або фільмів.

Кабелі для телефонів різняться також конструкцією самого проводу. Деякі з них мають традиційну гумову оболонку, в той час, як інші - забезпечують довгі роки використання завдяки використанню плетеного обплетення, стійкого до вигину і розриву.

І нарешті, завжди обирайте аксесуари від перевірених виробників і ніколи не заощаджуйте, адже якісні USB кабелі забезпечують безпеку як персональних даних, так і самих пристроїв.

Фото з відкритих джерел

USB

Вибір читачів за тиждень

Відео