Віра Олександрович

Ще одного довгобуду хочуть позбутися у Тернополі – пологового, що біля лікарні №3

Довгобуд_лікарня3_1

Ще одного довгобуду може незабаром не стати на карті Тернополя. Цього разу йдеться про приміщення, яке свого часу будували на території міської лікарні №3 для розміщення пологового будинку. 

Автором проєкту рішення «Про доцільність здійснення державно-приватного партнерства щодо Проекту «Створення Центру реабілітаційного та відновлювального лікування на базі незавершеного будівництва терапевтичного корпусу КНП «Міська комунальна лікарня №3» на вул. Волинська, 40 у Тернополі» є Тетяна Корчак. Нагадаю, це - начальниця управління економіки, промисловості і праці міської ради. Вона й доповідатиме на 10-й сесії міської ради.

Pasted into Ще одного довгобуду хочуть позбутися у Тернополі – пологового, що біля лікарні №3
Pasted into Ще одного довгобуду хочуть позбутися у Тернополі – пологового, що біля лікарні №3

Нагадаємо, востаннє питання довгобуду на території Тернопільської лікарні №3 гостро піднімали на початку 2012 року. Тоді міський голова Сергій Надал сказав, що місту власним ресурсом добудувати пологовий не вдасться – надто дорого. Обласні і державні структури, мовляв, допомагати відмовилися, хоча їм пропонували перевести туди обласний перинатальний центр. Цей крок навіть обговорювали із тодішнім ректором медуніверситету Леонідом Ковальчуком. Втім, не судилося. Причому ще тоді ніхто не міг точно сказати, скільки саме потрібно грошей, аби завершити довгобуд. Тепер минуло ще 10 років, які приміщення провело без вікон і без дверей.

Pasted into Ще одного довгобуду хочуть позбутися у Тернополі – пологового, що біля лікарні №3
Pasted into Ще одного довгобуду хочуть позбутися у Тернополі – пологового, що біля лікарні №3

- Цей довгобуд уже десятки років не реалізовується, - сказав 27 жовтня в ефірі місцевого радіо Сергій Надал. -  Тому ми пропонуємо завершити його на умовах державно-приватного партнерства. Залучити приватні інвестиції, але залишити об’єкт у комунальній власності з умовою збереження медичного спрямування. Відповідно, будівлю врешті мали б передати на експлуатацію тому, хто вкладе кошти в добудову. 

Тож депутатам запропонують визнати доцільним здійснення державно-приватного партнерства для реалізації проєкту «Створення Центру реабілітаційного та відновлювального лікування». Відповідно планують створити комісію з питань організації та проведення конкурсу з визначення приватного партнера для здійснення державно-приватного партнерства. Із положення про таку комісію можна ознайомитися ТУТ. Контроль за виконанням цього рішення, якщо його ухвалять, покладуть на постійну комісію міської ради з питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму (голова – Ольга Шахін).

До речі, на цій же сесії хочуть передбачити кошти на проведення офіційних і святкових заходів і планують прийняти у власність міста будівлю обласної бібліотеки. На це приміщення у мерії мають грандіозні плани. Якщо все вдасться здійснити, то через 2 роки на площу Героїв Євромайдану переїдуть і ЦНАП, і управління соціального захисту, і чимало інших управлінь міської ради. 

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео