Що чекає тернополян на вихідних?

Фестивалі, вечірки, вистави та концерти ще ніхто не відміняв. Вам варто вийти за рамки домашнього комфорту та поринути у атмосферу розваг і веселощів. Зустрічайте весну драйвово!

До Вашої уваги події вихідного дня:

9 березня

Драматична містерія «Тарас»

Коли: 19:00

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

Два століття пролягли між добою Шевченка і сьогоденням, але час не віддаляє нас від Тараса, не зменшує потреби в розумінні феномену його особистості, не послаблює чарівності і сили Кобзаревого слова. Драматична містерія – невигаданий світ Тарасового дитинства, страдницькі шляхи поетової юності, зрілості – до останнього подиху, до найвищих вершин вселюдської слави… Вражаючі масові сцени, неймовірна сценічна пластика та хореографія, вдало підібрана музика, оригінальні костюми, дієва сценографія, невмируще слово Генія – це і є драматична містерія за творами Кобзаря «Тарас». Придбати квитки можна в касі театру.

World dj day

Де: Ресторан «Bunkermuz»

Dj's & Mc's: LA, Ocsid, George Avel, Barve, Mazepa, Linnvoid, Tallin, Veyron, Just, Koss, Falya, Golets, Lysyj, Melnyk, Joker, Air, Gudz, Kornilov, Mikoff. Благодійна вечірка для збору коштів на допомогу у Центр соціально-психологічної реабілітації дітей. Зібрані кошти на вечірці підуть на закупку ліків та інших матеріальних потреб дітей.

Виступ гурту «Фіра»

Коли: 19:00

Де: Паб «Хмільне щастя»

Зэ Джозерс + Polje (пост-панк)

Коли: 20:00

Де: Арт-бар «Коза»

Зэ Джозерс відправляються в тур по Україні з концертами у Львові, Тернополі, Одесі, Харкові, Дніпрі та Києві. Такий приз від Jägermeister дістався групі, що стала однією з переможниць у номінації Young Blood премії Jäger Music Awards в листопаді минулого року. У турі до Зэ Джозерс приєднається електронний проект Polje зі своїм електронним пост-пампом і гетто-соулом. Вартість квитка: 80 грн

Гастрономічний фестиваль «Масниця 2019»

Коли: 10:00

Де: Театральний Майдан

Вітання Тернополянам та гостям Файного міста! Щойно завершились зимові святкування, як вже наближаються весняні. І виключенням не стане Масниця! Справжня забава, яка передує Великому посту та Великодню! Ще здавна протягом святкового тижня, газдині готували та частували близьких рум'яними млинцями! Таке гамірне та веселе святкування, допомагає розбудити весну від сну та прогнати геть зиму. А тому запрошуємо і Вас на перший весняний розважально-гастрономічний фестиваль «Масниця 2019»! За три насичені дні Ви весело та корисно проведете час, а головне зможете скуштувати різних смаколиків. У програмі заходу: 7 березня - ярмарок смаколиків, 8 березня - драйвова укротека, 9 березня - гастрофестиваль «Любиимі вареники та млинці Тараса» та 10 березня - сімейний день наповнений багатьма цікавими майстер-класами! Зацікавило? І не дивно! Адже «Міст багато Файне одне»!

Виставка фондових матеріалів «Живе, Кобзаре мій, поміж нас голос твій»

Де: Тернопільський обласний художній музей

Виставка приурочена до 205-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Виставка фондових матеріалів «З мрією про європейську Україну»

Де: Тернопільський обласний краєзнавчий музей

Виставка приурочена до 380-річчя від дня народження Івана Мазепи.

Виставка «Перехрестя культур. Ізраїль — Україні»

Де: Тернопільська обласна бібліотека для молоді  (сектор мистецтв, 2 поверх)

Відкриття 6.03.  Портрети, ландшафтні пейзажі та видові роботи дозволять відвідувачам виставки сформувати уявлення про пам’ятки архітектури та місця релігійних паломництв іудаїзму, християнства і мусульманства. Виставку репрезентуватимуть спеціальні гості: директор Тернопільського обласного художнього музею Ігор Дуда, заступник директора ТОХМ Ольга Ваврик та зберігач фондів ТОХМ Наталія Піщев. Вхід вільний.

Як продавати свої послуги/товари онлайн

Коли: 12:00

Де: IT House

Цілих 2 години насиченого контенту ми розбиратимемо основні тренди в інтернет-маркетингу 2019 року! Ви навчитеся створювати власну посадкову сторінку (Landing Page), а також зможете самостійно налаштувати таргетовану рекламу в соціальних мережах. Після тренінгу у вас будуть усі необхідні знання та інструменти для того, щоб привести своїх перших клієнтів з інтернету. Тренінг ідеально підійде для студентів, підприємців та маркетологівМатч зірок ТАБЛ

Де: Спортивний зал ТНЕУ

В суботу 9 березня пройде матч зірок Тернопільської аматорської баскетбольної ліги проти команди БК Тернопіль-ТНЕУ. (точний час буде оголошено пізніше).Склади команди зірок ТАБЛ буде оголошено в найближчі дні. В коментарях ви маєте можливість запропонувати кандидатури учасників. Головне щоб кандидат відповідав наступним критеріям:1) не був заявленим за професійні команди в сезоні 2018-2019;2) відзначився хорошою грою в поточному сезоні ТАБЛ. Крім матчу зірок ми плануємо провести декілька конкурсів. Ви також маєте можливість їх запропонувати.

Дитяча субота для дітей 7-11 років. Дебют театру «Шкарпеточки»

Коли: 16:00

Де: Книгарня «Є»

Пані та панове, запрошуємо Вас на перші міні-вистави акторів театру «Шкарпеточки». Вони (тобто Ви, діточки, як ми домовлялися) підготували історії про те, куди зникають наші шкарпетки після прання. Мандрують світами? Стають відомими? А може потрапляють у лапи чудовиськ чи шкарпеткожерів? Приходьте та дізнаєтеся. А також на всіх присутніх чекає сюрприз, бо до нас завітає зірковий гість.

Безкоштовний пробний урок з ментальної арифметики!

Де: Дитячий розвиваючий центр «Smartum»

Початок 7.03 о 16:00, 9.03 о 12:00.   Ментальна арифметика - методика, що тренує швидкість сприйняття інформації та її засвоєння, розвиває роботу обох півкуль мозку одночасно за рахунок уяви та візуалізації обчислень на рахівницях абакус. Приходьте на безкоштовне пробне заняття! Ваша дитина - геній, і ми зможемо це довести!

Відкритий урок «Антихакер»

Коли: 11:00

Де: Комп'ютерна Академія «IT Step»

Запрошуємо дітей від 9 до 14 років на відкритий урок! У програмі уроку:- 8 інструментів хакерів, за допомогою яких вони атакують.- 5 секретів ефективного захисту від хакерів- 7 програм, які обов'язково повинні бути у вас на озброєнні- 10 технологій, без яких не обійдеться жоден антихакер - 5 головних порад з безпеки в інтернеті.

Кубок Шухевича - спортивно-патріотичні змагання

Коли: 10:00

Спортивно-патріотичні молодіжні змагання «Кубок Шухевича» засновані у 2001 році з метою знайомства та здруження молодіжного середовища Тернополя з числа громадських організацій. Дружні спортові зустрічі відбуваються щороку на початку березня з тим, щоби вшанувати пам'ять Романа Шухевича.

10 березня

Музична казка «Незвичайні пригоди відважних козаків»

Коли: 13:00

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

О.Мосійчук за мотивами народних переказів та легенд. Квитки можна придбати у касі театру.

Вистава «Дванадцять місяців»

Де: Тернопільський академічний обласний театр актора і ляльки

Початок о 12:00 та 14:30. Вистава за мотивами казок Богдана Лепкого. Квитки можна придбати у касі театру.

Вистава «Язичники»

Коли: 19:00

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

Вистава - відверта і чесна розмова про сьогодення. Про кожного з нас, хто намагається віднайти бодай маленький острівець власного щастя у світі, в якому чомусь усе не так. Але ж довколишній світ витворюємо ми самі, і лише в моменти найтяжчих випробувань, втрачених ілюзій розуміємо, що гармонію душі можна засвітити лише з Любові… «…лагідної, довготерпеливої, яка не поривається до гніву, радіє правдою і ніколи не минає…»   Квитки можна придбати у касі театру.

Концерт гурту «ТІК»

Коли: 19:00

Де: Комунальна установа «Тернопільський міський Палац культури «Березіль» ім. Леся Курбаса»

Гуляй, народ! Кращий Святковий Гурт України презентує народні блокбастери та свіжоспечені хіти – драйвову концертну програму «Хліб і видовища». Вас чекають свіжі хіти Злива, Волошки, Емочка, АЛЬО-НА!, Робот та перевірені часом народні блокбастери – Олені, Вчителька, Апрєль, Прощайте, дівчата, Свєта, Сірожине пірожине, Чоловіче щастя, Не цілуй, Гуляй, народ!, Біла хмара, чорна хмара, Люби ти Україну! та інші. ТІК частуватиме присутніх екологічно чистою запальною музикою, виготовленою за європейськими стандартами. Традиційно живий звук та натуральний подільський драйв! ТІК – всеукраїнський тур «Хліб і видовища»: зустрічайте хлібом-сіллю, бо маємо видовища!

Вечірка «Drink and Dance»

Коли: 22:00

Де: Нічний клуб «Pulse Club»

Mc Markov, Dj Volkov, Dj Air.

UrbanKiz party

Коли: 20:00

Де: Студія танцю «Social Dance Club»

Вітаємо Вас! Приємний сюрприз для усіх шанувальників Кізомби - ми запускаємо щотижневі UrbanKiz вечірки - FaineKiz Party! Приходьте, танцюйте, розважайтесь, розвивайтесь та кайфуйте тепер щонеділі в Тернополі. Вартість: 40 грн.

Zukkor Zzov

Коли: 20:00

Де: Ресторан «Bunkermuz»

Чарівники з півночі Чорного Моря нарешті їдуть до Тернополя й привезуть з собою галас та стогін приморського потойбіччя. Zukkor Zzov - хворовлива фантазія одеського андерграунду що стає дійсністю завдяки Ренаті Кажан з ії надзвичайно потужним голосом та особою чуттєвістю до колективного несвідомого. Приготуйтесь до зустрічі зі сном розуму та усіма його виплодками. Вхід вільний!

Виступ гурту «Funhouse»

Коли: 19:00

Де: Паб «Хмільне щастя»

Гастрономічний фестиваль «Масниця 2019»

Коли: 10:00

Де: Театральний Майдан

Вітання Тернополянам та гостям Файного міста! Щойно завершились зимові святкування, як вже наближаються весняні. І виключенням не стане Масниця! Справжня забава, яка передує Великому посту та Великодню! Ще здавна протягом святкового тижня, газдині готували та частували близьких рум'яними млинцями! Таке гамірне та веселе святкування, допомагає розбудити весну від сну та прогнати геть зиму. А тому запрошуємо і Вас на перший весняний розважально-гастрономічний фестиваль «Масниця 2019»! За три насичені дні Ви весело та корисно проведете час, а головне зможете скуштувати різних смаколиків.У програмі заходу: 7 березня - ярмарок смаколиків, 8 березня - драйвова укротека, 9 березня - гастрофестиваль «Любиимі вареники та млинці Тараса» та 10 березня - сімейний день наповнений багатьма цікавими майстер-класами! Зацікавило? І не дивно! Адже «Міст багато Файне одне»!

Виставка «Перехрестя культур. Ізраїль — Україні»

Де: Тернопільська обласна бібліотека для молоді  (сектор мистецтв, 2 поверх)

Відкриття 6.03. Портрети, ландшафтні пейзажі та видові роботи дозволять відвідувачам виставки сформувати уявлення про пам’ятки архітектури та місця релігійних паломництв іудаїзму, християнства і мусульманства. Виставку репрезентуватимуть спеціальні гості: директор Тернопільського обласного художнього музею Ігор Дуда, заступник директора ТОХМ Ольга Ваврик та зберігач фондів ТОХМ Наталія Піщев. Вхід вільний.

Книжково-ілюстративна виставка «Тарас Шевченко — художник слова та пензля»

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Виставка приурочена до 205-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка (1814—1861), українського поета, художника, мислителя.

Виставка і літературні читання «Пограниччя.308»

Коли: 16:00

Де: Ресторан «Bunkermuz»

Відбудуться літературні читання та відкриття художньої виставки, в межах літературно-мистецького проекту «Пограниччя.308», який реалізує Міжнародний фонд «Відродження», партнерами проекту у Тернополі є ГО АТОМ та Bunkermuz. Проект має на меті об’єднати літературу та арт, створивши єдиний інтелектуальний простір для діалогу й вироблення спільних наративів для сучасної української культури. Вхід вільний.

Руханка з Лілією Проць

Коли: 09:00

Де: парк ім. Т Шевченка

Руханка повертається!  У липні 2012 року вперше Лілія Проць ініціювала руханку для мешканців міста. Спочатку це були заняття на Театральному майдані. Але вже 4 роки від коли встановили вуличні тренажери заняття проводяться на острівку «Чайка» у парку ім.Шевченка. Заняття безкоштовні! Займатись можуть всі охочі. Якщо є протипоказання чи проблеми зі здоров`ям, то для Вас підберуть вправи, які Вам не будуть протипоказані. Вік для занять від 4 до 80+ років. Форма спортивна і зручна.

Кубок Шухевича - спортивно-патріотичні змагання

Коли: 10:00

Спортивно-патріотичні молодіжні змагання «Кубок Шухевича» засновані у 2001 році з метою знайомства та здруження молодіжного середовища Тернополя з числа громадських організацій. Дружні спортові зустрічі відбуваються щороку на початку березня з тим, щоби вшанувати пам'ять Романа Шухевича, Головного командира УПА «Тараса Чупринки», який героїчно загинув у боротьбі з російськими окупантами 5 березня 1950 року у с. Білогоща поблизу Львова

Автограф-сесія автора книги «Сліди на дорозі»

Коли: 13:00

Де: Книгарня «Є»

Автограф-сесія Валерія Ананьєва автора першої в історії інтерактивної книги про події на сході України. «Сліди на дорозі» - книга, яка три роки чекала свого часу.10 березня, протягом двох годин з 13.00 до 15.00. Придбати книгу можна на місці.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео