Що чекає тернополян на вихідних

b9fe2985-b6b5-4393-9677-8c8dc7b8ca42-1-700x490

Вечірки, вистави, концерти та  культурні заходи ще ніхто не відміняв. Саме тому, варто вийти за рамки домашнього комфорту та поринути у атмосферу розваг і веселощів. Зігрівайтесь!

До Вашої уваги події вихідного дня:

26 січня

Музична комедія «Ніч перед Різдвом»

Коли: 19:00

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

Шлях до серця дівчини лежить через… черевички. Коваль Вакула, який напередодні Різдва втратив від кохання здоровий глузд, вирішує у будь-який спосіб здобути черевички, які носить цариця, й розтопити крижане серце своєї Оксани. Передріздвяна ніч приховує в собі дива, й манить незвичайними пригодами, які збуваються. Тут і колоритна Солоха зі своїми любовними походеньками з Чортом, Дяком, Головою та Чубом. Містичний характерник Пацюк, який має блат із самісіньким пеклом, козаки з Січі і навіть Цариця, яка таки дарує Вакулі черевички із золота. Красива казка про шалене кохання з яскравими масовими сценами, піснями, танцями, іскрометним гумором, колядками, різдвяним вертепом, неймовірно казковою сценографією. Не поспішайте занурюватись у зимові, безрадісні будні, адже з нами свята продовжуються.  Квитки можна придбати у касі театру.

Drink and Dance

Де: Нічний клуб «Pulse Club»

Краща музика та розваги від: - MC Madeleen Ranevsky - Dj Air - Dj Volkov - Dj Presto Вхід до 23:00 - безкоштовно.

River beat`s

Де: Riverside club

- Dj Melnyk - Dj Nice - MC Kornel

Виступ гурту «Bugs&Bunny»

Коли: 19:00

Де: Паб «Хмільне щастя»

Mafia Night

Коли: 21:00

Де: White Rabbit

Саме цієї суботи о 21:00 розпочинається новий сезон мафії у White Rabbit. Професійний ведучий, безлімітні смаколики та привітна компанія створить ваш незабутній вечір. Вхід 50 грн, а для тих, хто поділиться цією новиною взагалі - 30! Тож надягайте плащі та фетрові капелюхи і гайда до нас.

Виставка фондових матеріалів до 90-річчя від дня народження Сидонії Зелінської

Де: Тернопільський обласний краєзнавчий музей

Виставка фондових матеріалів (до 90-річчя від дня народження Сидонії Зелінської (завідувачки відділу природи та експозиціонера музею).   Заснувала гербарний фонд музею і склала основні його надходження Сидонія Зелінська – тодішня завідувачка відділу природи, справжній фахівець музейної справи. Перший запис в інвентарній книзі групи “Ботаніка” датується 02.06.1973 року. Облікова книга розпочалася колекцією гербарних зразків рідкісних рослин вчителя-ботаніка Григорія Івановича Костиника, жителя с. Добровляни Заліщицького району, що становить 10 гербарних листків.

Виставка фондових матеріалів до 101-ї річниці бою під Крутами

Де: Тернопільський обласний краєзнавчий музей

З середини 1917 р. процес встановлення радянської влади в Україні почав відбуватися збройним шляхом. За відсутності відповіді від уряду УНР Ультиматум більшовицького російського уряду 4 грудня призвів до відкритої війни. З прийняттям Четвертого універсалу 22 січня 1918 р. ситуація лише загострилася. Озброєний наступ більшовиків супроводжувався насаджуванням радянської влади, тож до кінця 1917 р. під більшовицьку владу уряду Леніна відійшли Харківська, Катеринославська та Полтавська губернії.

Виставка фондових матеріалів «Історичний крок до єднання і соборності»

Де: Тернопільський обласний краєзнавчий музей

Виставка фондових матеріалів «Історичний крок до єднання і соборності» (до 100 - річчя проголошення Акту Злуки УНР та ЗУНР).   Об’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки 22 січня 1919 р. в один державний організм стало найвищим піднесенням державотворчих змагань в період Української національної революції 1917–1921 рр. Втім з погляду 89-літньої історичної дистанції ця проблема в сучасній Україні, яка в останній декаді ХХ ст. відбулась як держава, майже на усіх етнічних землях залишається актуальною як на пізнавальному, так і науковому рівні.

Книжкова виставка «Едгар По — геній сутінок»

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Захід приурочено до 210-річчя від дня народження (1809—1849), американського письменника-фантаста.

Виставка-композиція «Корифей української хорової культури XX століття»

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Захід приурочено до 140-річчя від дня народження Станіслава Людкевича (1879—1979), українського композитора, музикознавця, фольклориста.

Книжкова виставка «Іван Білик — автор перших українських історичних бестселерів»

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Захід приурочено до 90-річчя від дня народження (1929—2012) українського письменника, історичного романіста.

БК «Тернопіль ТНЕУ» - БК «Львівська Політехніка»

Де: Тернопільський національний економічний університет

Коли: 17:00

Баскетбол. Поєдинки з «Львівською політехнікою». Чоловіки. Вища ліга. Запрошуємо вболівальників підтримати нашу команду!

Вправи для спини

Коли: 16:00

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

В програмі:- Всіх, хто бажає збадьоритись та гарно провести час, запрошуємо на заняття. Цього разу зосередимо увагу на вправах для спини. Також виконаємо дихальні вправи, котрі покращать настрій та додадуть відчуття внутрішнього спокою. Форма одягу бажано спортивна, але не обов'язково. Вхід вільний.

Дитяча субота для дітей 7-12 років. Читання книжки «Різдвозавр»

Коли: 16:00

Де: Книгарня «Є»

Книгарня «Є» запрошує дітей віком 7-12 років на читання книжки Тома Флетчера «Різдвозавр» («Видавництво Старого Лева») та веселі ігри для любителів динозаврів. Захід відбудеться 26 січня.Хоч динозаври вимерли багато мільйонів років тому, все ж вони мають багато шанувальників серед сучасних дітей і дорослих. А ти цікавишся цими створіннями? У будь-якому випадку запрошуємо тебе на читання фантастичної історії про Різдво та динозавра, а також на спільні забави. Вхід вільний.

Виставка «Рослини-хижаки та мешканці джунглів»

Коли: 10:00

Де: вул.15 квітня, 5а (ТЦ «Рай центр», нове «Сільпо»)

Якщо Ви хочете по-справжньому незабутніх вражень, відвідайте нашу унікальну виставку, де Ви відкриєте для себе новий, цікавий світ дивовижних рослин і тварин, повний таємниць, загадок і відкриттів. Порадуйте себе та свою дитину можливістю поближче познайомитися з плотоїдними рослинами, дізнатися про їх життя і полювання. Це не фантастика - Ви на свої очі побачите незвичайні, яскраві та захоплююче красиві рослини, які харчуються комахами і навіть дрібними гризунами та птахами! Крім цього, на виставці представлені гігантські павуки-птахоїди з усього світу, водні та сухопутні черепахи, граційні яскраві змії, незвичайні ящірки, цікаві жаби, комахи, молюски та багато інших експонатів! Щодня о 10.00, 15.00 та 18.00 найцікавіше - проводиться показове годування! Фото- і відеозйомка, спілкування з тваринами контактної групи, а також екскурсійний супровід - безкоштовно! На виставці Ви зможете придбати хижу рослину, яка Вам сподобається, - і зелений «монстрик» буде радувати Вас удома або стане прекрасним подарунком для Ваших близьких. Відволічіться від повсякденних турбот і пориньте у світ прекрасного! Ми впевнені, що дорослим і маленьким гостям сподобається тут, і Вам захочеться побувати у нас знову і знову.

Зустріч з Анатолієм Дністровим

Коли: 14:00

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

26 січня 2019 року о 14 годині в Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці відбудеться авторська зустріч з Анатолієм Дністровим — уродженцем міста Тернополя, автором поетичних збірок та відомих романів: «Місто уповільненої дії», «Пацики», «Тибет на восьмому поверсі», есеїстом, перекладачем, художником, культурологом, кандидатом філософських наук.

 

27 січня

Вистава «За крок до тебе»

Коли: 19:00

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

У виставі «За крок до тебе» – ілюзії життя, йдеться про складні стосунки між батьками та дітьми та мрії, що ніколи не стануть реальними. Нелегкий вибір, який на кожному кроці постає перед людьми, а зробивши його, люди нерідко стають нещасними. Квитки можна придбати у касі театру.

Вистава «Легкий слон»

Де: Тернопільський академічний обласний театр актора і ляльки

Початок о 12:00, 14:30. Вартість квитка - 25 грн. Вистава знайомить глядачів з індійським слоном Прабу та його подругою Джуді. У Прабу була незвичайна мрія – більше за все на світі він хотів літати. Скажете, що це неможливо, а все навіть дуже ймовірно, адже якщо вірити у свою мрію, запастись терпінням та підтримкою друзів, то вона неодмінно здійсниться. Квитки можна придбати у касі театру.

Вистава «По щучому велінню»

Коли: 13:00

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

Жили-були... в тридесятому королівстві, за горами високими та морями глибокими наші герої. Жили не тужили, пісні співали та байки складали, а ще рибу ловили. От зловили Щуку. Щучка та була не проста, а чарівна: говорила-балакала, сміялася та плакала, ще й виконувала бажання та усілякі завдання. Ось і наші герої ради в неї питали, бо напевне вони знали, що розумниця все скаже, вирішить усе. Ця вистава нагадає дорослим про дитинство, а дітлахам відкриє двері у світ чарівної казки, яка завжди жила поруч. Тепла та кумедна історія на всі випадки життя. Історія, яка пройшовши крізь роки, не тільки стала класикою, але й перетворилася на частинку затишного домашнього вогника. Квитки можна придбати у касі театру.

Піжамна вечірка для дорослих

Коли: 18:00

Де: Центр творчого розвитку «ІдеЯ»

Пам’ятаєте, як відпрошувалися у батьків в дитинстві переночувати у подружки, а потім ніч безперервно ділиться секретами і хіхікали замість того, щоб тихо заснути у встановлений час... було, правда? У всіх дівчат було! Дорогі панянки, запрошуємо провести вечір в теплій дівчачій-компанії, потеревенити, а ще й пізнавально провести час. Записку з «відпрошенням» всім напишемо ;)Обов’язково нічні сорочки або класичні піжами. Оргвнески - 150 грн.

Виступ гурту «Мамма мія»

Де: Паб «Хмільне щастя»

Фестиваль культур Global Village

Коли: 13:00

Де: Театральний Майдан

Фестиваль культур «Global Village» вже зовсім скоро завітає у зимовий Тернопіль. На фестивалі ти матимеш змогу: скуштувати національні страви , відчути колорит та етнос іноземних країн. Там буде музика, танці, розваги ; На тебе чекає знайомство та спілкування з представниками з різних куточків світу. Хочеш весело та незабутньо провести вікенд?! Тоді ми чекаємо саме на Тебе! Не проґав можливості стати частиною культурного свята!

Фестиваль «Різдво у серці»

Коли:  13:00

Де: Комунальна установа «Тернопільський міський Палац культури «Березіль» ім. Леся Курбаса»

 Виставка «Ярослава Музика – живописець, графік, майстер декоративно-ужиткового мистецтва»

Де: Тернопільський обласний художній музей

Музика Ярослава – художниця, реставратор, художній декоратор ужиткового мистецтва, громадська діячка.   Її роботи експонувалися на виставках у Львові, Рівному, Кременці, Станіславові, Києві, багатьох містах зарубіжних країн – Празі (Чехословаччина), Берліні (Німеччина), Неаполі, Римі (обидва міста в Італії), Варшаві, Чикаго, Лос-Анжелесі (обидва міста в США), Москві, Ленінграді (нині м. Санкт-Петербург), Кишиневі (нині столиця Молдови; усього понад 50 українських і міжнародних виставок).

Виставка графіки Заслуженого художника України Ярослава Омеляна

Де: Тернопільський обласний художній музей

Виставка графіки Заслуженого художника України Ярослава Омеляна (до 90-річчя від дня народження).   Ярослав Омелян – цікава, творча, неординарна особистість, член Національної Спілки художників України, лауреат Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Братів Лепких. У 2002-ому удостоєний звання «Людина року», нагороджений ювілейною відзнакою з нагоди 100-річчя від дня народження генерал-хорунжого Романа Шухевича.

Відкриття Об'єкти. Міхал Пєтшак

Коли: 19:00

Де: Ресторан «Bunkermuz»

Головні теми експозиції — час і простір, їх взаємодія. Це своєрідне балансування між статичним і рухомим зображенням.   Міхал Пєтшак творчо проявляє себе головним чином за допомогою фотографії та відео, використовуючи ці медіаінструменти для реалізації концептуальних намірів. За словами митця, фотографія не показує реальності — вона створює її. Міхал Пєтшак порушує проблеми особистості в широкому соціологічному та урбаністичному контекстах. Митець протиставляє особистість міському пейзажу. Цей виднокіл він не просто зводить до пластичної форми ідеалізованих уявлень архітектури — його концептуальні припущення є глибокими у формі образу. Фінальна робота — багаторівнева, у формі поліптиха, що складається з начебто цілісних фотографічних кадрів, які поєднуються з рухомим зображенням. І хоча відправною точкою завжди є фотографія, поєднуючись із відеоанімацією, створюється добре збалансований цілісний об’єкт.

Ювілейна імпреза «Неперевершений майстер графіки»

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Захід приурочено до 90-річчя від дня народження Ярослава Омеляна, графіка, члена Національної спілки художників України, заслуженого художника України.

Майструємо коляду

Коли: 14:00

Де: Тернопільська міська централізована бібліотечна система

Файно провівши Різдвяні Свята, змайструємо собі на спомин фіґурки малих колядників. Допоможе нам у цій справі майстриня Надія Луцишин. Для заняття потрібно підготувати біле полотно, синтепон, міцні нитки, голку, ножиці, картонні гільзи від рулончиків фольги, клаптики теплих тканини для зимового одягу, шматки хутра, хустин, вишиті фрагменти (розміри та деталі згодом в коментарях на сторінці за нижчевказаним посиланням). Як завжди у нас ви знайдете хороший настрій, кавування з домашніми смаколиками, душевні бесіди та своїх харизматичних колядників. Не проґавте! Краще прийти і побачити все самому, ніж потім почути, як було файно, від інших.

БК «Тернопіль ТНЕУ» - БК «Львівська Політехніка»

Коли: 13:00

Де: Тернопільський національний економічний університет

Баскетбол. Чоловіки. Вища ліга. Запрошуємо вболівальників підтримати нашу команду! Поєдинки з «Львівською політехнікою».

Зимові забави

Коли: 13:00

Де: Парк ім. Тараса Шевченка

Цієї неділі в парку ім. Т. Шевченка відбудуться «Зимові забави»! Зимові канікули – найвеселіша і найцікавіша пора для усіх дітей, а ще це – час дивовижних новорічно-різдвяних дійств та активного відпочинку. Впродовж січня, під час зимових канікул, фахівці «Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення» проводили спортивно-розважальні заходи «Зимові забави». В програмі забав розваги на будь-який смак:-  запальна танцювальна розминка для дітей та дорослих; -  ліплення снігової скульптури та її декорування;- спортивно-розважальна програма для дошкільнят та школярів;-  сімейні забави для дорослих;- малюнок на снігу;- подарунки для всіх учасників свята. Святкове дійство відбудеться у парку ім. Т. Шевченка на «Єлисейських полях». Ми, фахівці «Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення», запрошуємо тернополян відвідати наш захід, адже разом ми граємо активні ігри, катаємося на санчатах, змагаємося під час проведення естафет та малюємо на снігу! З нами дітки не будуть нудьгувати дома!Подарунки для учасників забав готують партнери: мережа експрес-маркетів «Сім-23», ТМ «Хомка», мережа магазинів «Спортландія», ТМ «Ласунка», «Юридичне бюро».

Виставка «Рослини-хижаки та мешканці джунглів»

Коли: 10:00

Де: вул.15 квітня, 5а (ТЦ «Рай центр», нове «Сільпо»)

Якщо Ви хочете по-справжньому незабутніх вражень, відвідайте нашу унікальну виставку, де Ви відкриєте для себе новий, цікавий світ дивовижних рослин і тварин, повний таємниць, загадок і відкриттів. Порадуйте себе та свою дитину можливістю поближче познайомитися з плотоїдними рослинами, дізнатися про їх життя і полювання. Це не фантастика - Ви на свої очі побачите незвичайні, яскраві та захоплююче красиві рослини, які харчуються комахами і навіть дрібними гризунами та птахами! Крім цього, на виставці представлені гігантські павуки-птахоїди з усього світу, водні та сухопутні черепахи, граційні яскраві змії, незвичайні ящірки, цікаві жаби, комахи, молюски та багато інших експонатів! Щодня о 10.00, 15.00 та 18.00 найцікавіше - проводиться показове годування! Фото- і відеозйомка, спілкування з тваринами контактної групи, а також екскурсійний супровід - безкоштовно! На виставці Ви зможете придбати хижу рослину, яка Вам сподобається, - і зелений «монстрик» буде радувати Вас удома або стане прекрасним подарунком для Ваших близьких. Відволічіться від повсякденних турбот і пориньте у світ прекрасного! Ми впевнені, що дорослим і маленьким гостям сподобається тут, і Вам захочеться побувати у нас знову і знову.

День відкритих дверей

Коли: 11:00

Де: Школа «ThinkGlobal»

Запрошуємо батьків на відкриту зустріч-знайомство зі школою ThinkGlobal!

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео