Що чекає тернополян на вихідних

Останні вихідні травня принесуть Вам чимало драйву. Пора виходити за рамки домашнього комфорту та зануритись з головою у атмосферу розваг і веселощів.

До Вашої уваги події вихідного дня:

25 травня

Вистава «Вуйцьо з крилами»

Коли: 19:00

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

…Якби на ваше подвір’я впав… Ангел?.. Чи змінила б його присутність стале уявлення про призначення Людини на землі?.. Герої вистави Олександра Гавроша, обтяжені буденними бажаннями, потрапляючи у дивовижні комедійні ситуації, так і залишаються безкрилими… І тільки віра чистої дитячої душі по-справжньому здатна творити дива…   Квитки можна придбати у касі театру.

Петро Бампер і Сус. Шоу без цензури

Коли: 19:00

Де: Тернопільська обласна філармонія

Книжкова виставка «Топ 20 книжок європейської художньої літератури»

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Виставка приурочена до Дня Європи в Україні. День Європи — свято, що відзначається в країнах Європейського Союзу 9 травня, а також офіційно в Україні щорічно у третю суботу травня з 2003 р.

Виставка періодичних видань «Ніколи знову»

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Виставка приурочена до Днів пам'яті та примирення, присвячених пам’яті жертв Другої світової війни.

Майстер клас «Актуальні рішення в дизайні інтер'єру»

Коли: 14:00

Де: Торговий центр «Home Express» Комп'ютерна Академія «IT Step»

Пізнавальний та творчий захід для всіх, хто цікавиться дизайном інтер'єру.25 травня відбудеться захід-презентація актуальних інтер'єрних рішень у торговому центрі Home Express. Меблі та інтер’єр. В першій частині заходу на Вас чекає виступ викладача дизайну Комп'ютерної Академії IT STEP на тему «Загальні принципи проектування та композиції в інтер'єрі». Поговоримо про знання та особисті якості, необхідні для роботи дизайнером інтер'єру, загальні принципи організації простору та розглянемо різницю між типовим та індивідуальним проектуванням інтер'єру. Друга частина – 100% практика. На Вас чекає презентація власних проектів від засновниці студії дизайну та архітектури «SHAVARSKA design» - Ольги Шаварської, Від проектування до реалізації, Ольга поділиться своїми професійними секретами. Ви дізнаєтеся, що актуально у 2019 у дизайні інтерєру та зможете особисто поспілкуватися з професіоналом-практиком. Для кого? Захід буде цікавий для практикуючих дизайнерів, дизайнерів-початківців, а також всіх, хто хоче самостійно створити стильний дизайн своєї оселі.

Майстер-клас «Шаблони поведінки людини за теорією архетипів Юнга»

Коли: 13:00

Де: Медіа лабораторія палацу культури «Березіль»

Матч «Нива - Минай»

Коли: 17:00

Де: вул.С.Бандери, 18 (Тернопільський Центральний Стадіон)

Друга ліга, 27 тур.

26 травня

Книжкова виставка «Творець людської комедії»

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Виставка приурочена до 220-річчя від дня народження Оноре де Бальзака (1799—1850).   Оноре де Бальзак — французький романіст і драматург. Серія романів «Людська комедія», яка зображає панораму післянаполеонової Франції, вважається його головним твором. Завдяки його завзятим спостереженням за деталями та за невикривлене висвітлення суспільства Бальзака вважають одним із засновників реалізму в європейській літературі. Він відомий за створення багатогранних персонажів, найменші з яких усе одно є складними, морально неоднозначними та цілковито людяними. Неживі об'єкти в його творах теж наділені характером, наприклад, часто описуваний ним Париж набуває людських властивостей. Його творами надихалися як багато відомих письменників, як-от Еміль Золя, Чарльз Діккенс, Гюстав Флобер, Джек Керуак, Куросава Акіра та Генрі Джеймс, так і філософів, як-от Фрідріх Енгельс. Багато творів Бальзака екранізували, і вони продовжують надихати нових письменників.

Книжкова виставка «Знавець душі народної»

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Виставка приурочена до 170-річчя від дня народження Панаса Мирного, українського прозаїка та драматурга.

Книжкова виставка «Топ 20 книжок європейської художньої літератури»

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Виставка приурочена до Дня Європи в Україні. День Європи — свято, що відзначається в країнах Європейського Союзу 9 травня, а також офіційно в Україні щорічно у третю суботу травня з 2003 р.

Кавовий майстер-клас

Коли: 17:00

Де: Кав'ярня-кондитерська «КолЄжанка»

Цієї неділі у нас відбудеться кавовий майстер клас «Кава, як стиль життя». Ми розкриємо наші секрети приготування кавових напоїв, проведемо екскурс у світ кави, навчимось зупиняти час за чашечкою кави в джезві.На нашому МК ви: Навчитесь правильно заварювати каву в джезві, дізнаєтесь професійні секрети. Потренуєте свої смакові рецептори на дегустації різних сортів кави. Отримаєте насолоду від кави, яку приготуєте самі на професійному обладнанні. Почуєте багато цікавого про каву. Дізнаєтесь що таке кава, які бувають сорти кави, способи збору та обсмажки. Ви знайдете свій улюблену каву та спосіб її приготування. Наш МК для тих, хто: Любить каву та хоче вміти правильно її готувати, Вміє насолоджуватися життям та розуміє, що житя складається із саме таких митей, Хоче відчути різницю і достатньо себе любить, щоб пити хорошу каву. МК проводить головний «кавун» КолЄжанки - Андрій Медюх. Вартість МК - 250 грн.

Пікнік біля модринок 3/100

Коли: 18:00

Де: Трав'яний пляж

Підтримай протест проти забудови парків!

Вистава «Бременські музиканти»

Де: Тернопільський академічний обласний театр актора і ляльки

Початок о 12:00 та 14:30. Вартість квитка - 30 грн. Дружбі, якою зв'язані між собою персонажі цього спектаклю, позаздрить будь-яка людина, - розповідають у театрі. - Адже у житті не так часто вдається зустріти настільки близьких за духом друзів, яких вдалося зустріти головним героям цієї історії – Бременським музикантам. Разом з ними глядачі помандрують назустріч мрії. Вони побачать захоплюючу історію, у якій є все: мандрівки, веселощі, пісні, любов і, звичайно ж, дружба!  Квитки можна придбати у касі театру.

Вистава «Медовий місяць на всі сто»

Коли: 19:00

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

Готель… Номер 13… Помічник прем’єр-міністра з коханкою… Романтично-пристрасний вечір руйнує… труп на підвіконні… Все летить шкереберть: скандал у пресі, відставка уряду, ревнивий чоловік коханки, раптовий візит дружини. Ситуацію рятує секретар помічника прем’єр-міністра, який в силу обставин потопає у несусвітній брехні. Квитки можна придбати у касі театру.

Поророка

Коли: 21:00

Де: Ресторан «Bunkermuz»

26-го травня до Тернополя приїздить київський етно-поп-рок гурт Pororoka.Музика колективу це поєднання трьох різнопланових голосів, гранжевої електрогітари, ніжної бандури, клавіш та джембе. Назва гурту означає гігантську хвилю, яка утворюється двічі на рік на річці Амазонці.«Поророку» було засновано у 2017-му після участі у конкурсі, присвяченому творчості Т.Шевченка «Ше.Пісня». За результатами трек «Нащо»(на вірш Кобзаря «Нащо мені чорні брови») увійшов до пісенної збірки конкурсу. У 2018-му гурт випустив дебютний альбом у вигляді live-session, до якого увійшло 7 композицій: «Океани», «Не Спи», «Коліє», «Нащо», «Чом би», «Неможливо», «Дерево».

Moonzoo

Коли: 20:00

Де: Арт-бар «Коза»

Eлектронний гурт зі Львова, характеризує свою музику як «sad dance» - мікс синт-попу, танцювальної музики, пост-панку та блюзу. «Їхній меланхолійний сінт-поп інколи нагадує гурт Interpol, однак при цьому не викликає бажання бігти і переслуховувати улюблені альбоми американців. Sad Dance — це втома на межі зі зривом, своєрідний електронний декаданс, інколи сентиментальний, інколи агресивний, але завжди атмосферний.» — slukh.media «Sad Dance» - це музика, яка грає в машині після гучної вечірки. Мова йде про взаємну любов і самотні прогулянки на порожніх приміських вулицях. Це м'яка меланхолія і ностальгія в далеких відлуннях нічних барів і дискотек.  Вхід: 70 грн.

Вибір читачів за тиждень

Відео