Що чекає тернополян на вихідних

Зустрічайте літо весело та занурюйтеся з головою у атмосферу розваг і веселощів.

До Вашої уваги події вихідного дня:

15 червня

Вистава «Олена не прийшла додому»

Коли:  19:00

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

Коли одного разу життя у своїй круговерті буденності змусить вас просто зникнути – роззирніться навколо – щастя, воно зовсім поруч. Заради нього вам захочеться слухати, годинами розмовляти, довіряти, прощати, насолоджуватися, віддавати, берегти, кохати, дивувати, цінувати, поважати, пробачати, обіймати, цілувати, любити до останнього подиху…   Квитки можна придбати у касі театру.

Виступ гурту «Hoolyganz»

Де: BUHTA BAR

Краща музика від кавер-бенду.

Холі Фест

Коли:  17:00

Де: Острів «Чайка»

Холі Фест - це подія, яка не дасть тобі знудьгувати від високої температури, чи згаяти час за екранами гаджетів. Море емоцій, драйву, цікавих конкурсів, хорошої музики та однодумців чекатимуть на тебе вже в цю суботу на острівку «Чайка»!⠀Ну і, звісно ж, багато фарб. Вхід вільний! Життя красиве, коли кольорове. Придбати фарби можна буде на офіційній точці продажу при вході на острівок «Чайка».

Виставка картин Н. Собкович та Н. Бесараб «Чарівний світ ірисів»

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Саме Іриси надихали відомих квітникарів, художників та поетів. Надихнули і двох відомих тернопільських художниць Наталію Собкович та Наталію Бесараб. Запрошуємо на виставку «Чарівний світ ірисів», відволіктися від буденності та поринути у чудовий світ мистецтва.

Виставка фондових матеріалів до 100-річчя Чортківської офензиви

Де: Тернопільський обласний краєзнавчий музей

Чортківська офензива (іншими словами Чорткі́вський на́ступ) або Червнева офензива — історична назва наступальної військової операції Української Галицької Армії (УГА), здійсненої в період з 7 по 28 червня 1919 року. Вона була однією з найзначніших наступальних операцій, що здійснила Галицька армія під час польсько-української війни в Галичині 1918—1919. Близько 25 тисяч українських солдатів і офіцерів примусили відступити по всій лінії фронту 40-тисячну польську армію, добре озброєну і підсилену французами. І тільки зовнішні чинники та брак матеріально-технічного забезпечення врятували супротивника від воєнної поразки.

Виставка робіт студентів Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу відділу «Дизайн»

Де: Тернопільська обласна бібліотека для молоді

Книжкова виставка «Мистецьке слово Галини Вдовиченко»

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Виставка приурочена до 60-річчя від дня народження (1959), української письменниці та журналістки.

Книжкова виставка «Красою Японії народжений»

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Виставка приурочена до 120-річчя від дня народження Ясунарі Кавабати — японського письменника, лауреата Нобелівської премії з літератури 1968 року. Проза Кавабати м'яка, лірична, сповнена тонких нюансів, отримала широке визнання і популярність у всьому світі. Кавабата отримав Нобелівську премію першим із японських письменників.

Виставка періодичних видань «Вегіпедія та харчування»

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Виставка приурочена до Всесвітнього дня здорового харчування. Здорове харчування — це харчування, яке забезпечує ріст, нормальний розвиток і життєдіяльність людини, що сприяє зміцненню його здоров'я та профілактиці захворювань. Дотримання правил здорового харчування в поєднанні з регулярними фізичними вправами скорочує ризик хронічних захворювань і розладів, таких як ожиріння, серцево-судинні захворювання, діабет, підвищений тиск і рак.

Відкритий 5km забіг Ternopil runday!

Коли:  08:30

Де: площа на набережній перед Центральним причалом

Чемпіонат по Street Workout

Коли:  12:00

Де: Пляж «Циганка»

Відбудеться найбільший чемпіонат по Street Workout, в якому зможуть взяти участь всі охочі. Головна ціль чемпіонату популяризація цього виду спорту і поширення здорового способу життя серед молоді. Зазначимо, Street Workout – це масовий спортивний рух, який передбачає тренування просто неба з використанням турніків та брусів. В цілому на чемпіонаті будуть представлені 9 номінацій: індивідуальний фрістайл, командний фрістайл, повтори елемент, віджимання на максимум, підтягування на максимум, підтягування на перекладині 16кг, віджимання на брусах +16кг, армреслінг, ходіння на руках в довжину та виходи на дві руки. Також заявлена участь команд та спортсменів з інших областей, виступи брейкдансерів, танцювального гурту, реперів та мотиваційний виступ чемпіона по кікбоксінгу. Суддями будуть гості із Польщі та успішні тернопільські воркаутери.

Безкоштовний відкритий урок «Як стати програмістом?»

Коли:  11:00

Де: Готель «Галичина» Комп'ютерна Академія «IT Step»

Запрошуємо всіх, хто цікавиться програмуванням, на відкритий урок «Як стати програмістом?»

Кастинг: художній фільм «Джура-Королевич». Масові зйомки

Коли:  11:00

Де: Тернопільська міська централізована бібліотечна система

2 липня 2019 року розпочинаються зйомки повнометражного національного художнього фільму «Джура-Королевич», виробництва кінокомпанії «Кобза фільм» за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно. Стрічка створюється за підтримки «Тернопільської кінокомісії», та за сприяння Державного історико-культурного заповідника міста Дубно та Тараканівської ОТГ. Для участі у масових зйомках запрошуємо на кастинг мешканців Тернополя та околиць. Вік та стать не мають значення. Єдине прохання до жінок - мінімальна кількість косметики. Початок кастингу: з 11-00 год, 15 червня ( субота) 2019 року.

16 червня

Концерт Океану Ельзи

Коли:  21:00

Де: Театральний майдан

Вхід вільний.

Виставка картин Н. Собкович та Н. Бесараб «Чарівний світ ірисів»

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Саме Іриси надихали відомих квітникарів, художників та поетів. Надихнули і двох відомих тернопільських художниць Наталію Собкович та Наталію Бесараб. Запрошуємо на виставку «Чарівний світ ірисів», відволіктися від буденності та поринути у чудовий світ мистецтва.

Виставка робіт студентів Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу

Де: Тернопільська обласна бібліотека для молоді

Виставка «PluraliaTantum»

Де: Ресторан «Bunkermuz»

У більшості мов світу існує доволі велика кількість слів, які вживаються лише у множині. Здебільшого у лінгвістиці цей мовний феномен позначається скороченням pl, що походить від латинського словосполучення pluraliatantum(пер. «лише множина»). Даний проект є симбіозом двох попередніх InnerUrban та (Do)повни…, які відбулися нещодавно. Як і більшість моєї роботи, вони пов’язані з процесом самовизначення та самоідентифікації Людини, усвідомленого або підсвідомого вибору, взаємовпливів факторів життя тощо.

Збірна екскурсія Катедрою

Де: Туристично-інформаційний центр

Вам здається, що ви знаєте Тернопіль досконало і Вас нічого вже не може здивувати? Тоді відвідайте Архикатедральний Собор НЗПБ - Тернопіль. Таємниці Тернополя знаходяться у його підземних ходах. Екскурсія Катедрою дозволить доторкнутись до перших сторінок історії міста, а спуск у крипту собору відкриє для Вас досі невідомий світ цієї споруди. Також Ви зможете піднятися на дзвіницю храму та роздивитися усе Старе місто із висоти. Збірна екскурсія Катедрою відбудеться у неділю - 16 червня. Зареєструватись ви можете у ТІЦ \ Туристично-Інформаційний центр м.Тернополя за адресою вул. Грушевського, 2, або за телефоном нижче. Вартість 60 грн, тривалість одна година! Чкурни у Тернопіль на вихідні!

Динамічна медитація Ошо

Коли:  15:00

Де: Психолог «Андрій Дзіковський»

Динамічна медитація Ошо, за допомогою спеціальних вправ, дає можливість вийти із зони комфорту і: вільно проявити себе справжнього під час медитації, а в подальшому у буденному житті відчути тотальне розслаблення душі і тіла здійснити профілактику хвороб, які з'являються в результаті подавлення емоцій (серцево-судинні захворювання, хвороби травної, нервової системи) усвідомити, прийняти і проявити різні людські емоції, як наслідок емоційна стабільність увійти в стан тут і зараз Вартість:- 75 грн. до 7 червня включно,- 100 грн. до 13 червня включно,- 150 грн. в день події.

Ternopil Half Marathon 2019

Коли:  07:00

ІІІ-й Тернопільський півмарафон!

Благодійна миля «Мрія на всіх»

Коли:  13:00

Благодійна миля «Мрія на всіх» - це 1,6 кілометра, які ти можеш подолати для здійснення мрій.У рамках ІІІ Тернопільського півмарафону відбудеться благодійний забіг, мета якого – збір коштів на втілення великих мрій маленьких діток, які ми будемо втілювати спільно з Лілія Проць та проектом «Мрія на всіх». Всі кошти отримані з реєстрації на Благодійну милю будуть направлені на втілення задуму в 2019 році. Умови участі:- зареєструватися- 100 грн (або й більше - за бажанням) перерахувати за вказаними реквізитами: 4149 6293 8177 4884 Проць Лілія Петрівна (Увага!!! При перерахунку коштів за кількох учасників обов'язково напишіть нам на пошту дані цих людей. Дякуємо!)- кількість учасників не лімітована- можна взяти участь учасникам основних дистанцій - старт буде після всіх фінішів.

Біжимо разом. Благодійний забіг з командою Herbalife

Коли:  09:00

Де: Театральний Майдан

16 червня у Тернополі відбудеться ІІІ Ternopil Half Marathon. В програмі змагань відбудуться забіги на 21, 10, 5 км для чоловіків та жінок. Якщо бажаєте зареєструватись переходьте за посиланням нижче. У програмі також забіги для дітей. Забіги для дітей безкоштовно.100 м від 0 - 4 років біжать з батьками.100 м - 5 - 6 років500 м - 7 - 8 років100 м - 9 - 13 років.Соціальною місією Тернопільського півмарафону є Мрія на всіх. У 2018 році команда організаторів півмарафону та з однодумцями здійснила мрію Сергія Ткачука. А саме винесли Сергія, який пересувається на інвалідному візку, на найвищу вершину України г.Говерла. Цього року відбудеться забіг «Благодійна миля». Всі кошти будуть збиратися на здійснення мрії Олександри Гребенюк. Дівчинці 11 років і вона пересувається на інвалідному візку. Теж мріє побувати на Говерлі. По всіх питаннях участі команди HERBALIFE у півмарафоні звертатись у приватні повідомлення за посиланням нижче.

Весела неділя

Коли:  16:00

Де: Дитячий розважальний центр «Мадагаскар»

16:00 - Майстер-клас «Умілі ручки». 17:00 - Дитяче свято від студії «Добрий день».

Диво забіги: діти на Тернопільському півмарафоні 2019

«Диво забіг 2019»Реєстрація для найменших та найцікавіших учасників нашого бігового свята за нижчевказаним посиланням. Цьогоріч ми запрошуємо до спільної участі в забігах діток з інвалідністю та їх батьків - реєструйте дітей тут обов'язково вказавши деталі в «Додатковій інформації». Увага! Якщо ви реєструєте більше одного малюка - щоразу заповнюйте форму спочатку! Години стартів (УВАГА! Час може змінюватися ближче до події - слідкуйте за анонсами в події на FB!):100 м. (0-4 роки) - 12:15100 м. (5-6 років) - 12:25500 м. (7-8 років) - 12:351000 м. (9-13 років) - 12:45.

Вибір читачів за тиждень

Відео