Оксана Бучко

Що змінюється для тернопільських абітурієнтів?

243244116_6255069604564402_59283628519573145_n

Терміни вступної кампанії для вступників залишаються незмінними – починається усе з липня 2022 року. У той же час деякі тернопільські абітурієнти повинні звернути увагу на потребу при вступі іспиту з математики, яку вимагатимуть на більшій кількості факультетів.

Це головна новація вступної кампанії - посилення ролі математики під час вступу до ЗВО. Також відбулись зміни у предметах для вступу на медичні спеціальності - другим предметом вступники зможуть обрати математику або хімію, а третім - фізику або біологію, пише МОН.

Більше про потрібні на ЗНО предмети читайте на «Терені» ТУТ.

Загалом використанням технологій зовнішнього незалежного оцінювання при вступі на магістратуру в 2022 році додають для спеціальностей: «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Управління та адміністрування»,  «Право», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні відносини».

Також серед новацій:

  • розширення можливості для додаткового набору на контракт бакалаврів за денною формою здобуття освіти;
  • удосконалення розподілу обсягу державного замовлення за галузями знань, міжгалузевими, підгалузевими групами;
  • скорочення переліку паперових копій документів, що їх мають подавати вступники, які подають заяви в паперовій формі (зокрема, тепер не потрібно буде подавати копії сертифікатів ЗНО та копію документа про раніше здобуту освіту, якщо ця інформація є в ЄДЕБО).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео