Віра Олександрович

Щоб похвалитися успіхами і напрацюванням, у Тернопільській облраді надрукували спеціальну брошуру (фото, відео)

Звіт1

Відразу 50 голосів «за» отримав очільник краю Віктор Овчарук за свій звіт на сесії Тернопільської обласної ради вчора, 27 грудня. І реалізація цього документу у вигляді книжечки/брошури, і сам текст із переліком успіхів і напрацювань за останній рік депутатам дуже сподобалися.

Нагадаємо, на 7-му засіданні 12-ї сесії обласної розглянули цілу низку нагальних питань поточної роботи ради. У порядку денному було близько 50 пунктів (читайте ТУТ і ТУТ – прим.). Зокрема, 6 питань із голосу додав сам очільник ради. Кілька – внесли депутати.

[embed]https://youtu.be/s1LM6nKFd98[/embed]

Саме тоді він і зауважив, що на початку засідання депутатам запропонують підтримати звіт голови Тернопільської обласної ради про діяльність із грудня 2018 року до грудня 2019 року, якого спершу на розгляді не було. Для цього навіть спеціальну брошуру на крейдованому папері встигли надрукувати і всім представникам фракцій роздали.

Звіт2
Звіт2

 

- Повірте, цей звіт – не особисто мій як голови Тернопільської облради, - каже Віктор Овчарук. – Тому що облрада як найвищий представницький орган Тернопілля керується Законом «Про місцеве самоврядування» і прийнятим регламентом. Це – наша спільна діяльність. Дійсно, всі доклалися до тих результатів, що зафіксовані у брошурі. Дякую усім!

[embed]https://youtu.be/em2WD78qYU4[/embed]

У звіті, зокрема йдеться (цитуємо): «Добігає кінця четвертий  рік роботи нинішньої каденції 6-го скликання, який видався чи не найскладнішим за весь час нашої роботи, адже був позначений виборами Президента і дочасними виборами до Верховної Ради України. Безперечно, це відобразилося на роботі найвищого представницького органу нашого краю. Загострилися політичні протиріччя, вплинули на соціально-економічну ситуацію в області й модерні підходи до управління регіонами нової центральної влади.

Попри це обласна рада працювала і працює системно, плідно та успішно. Залишаючись вірним своїм виборцям і собі, найвищий представницький орган краю 6-го скликання стоїть на патріотичних, демократичних позиціях, хоча і вирізняється розмаїттям політичних сил. Усі фракції обласної ради спільно працюють на благо Тернопілля.

Звіт3
Звіт3

Із грудня 2018-го до грудня 2019 року ми реалізовували системні секторальні реформи у нашому краї: впроваджували концепцію Нової української школи, розвивали первинну ланку охорони здоров’я, поліпшували матеріально-технічні умови у ФАПах і лікарнях, закуповували сучасне обладнання для медичних закладів і закладів соціального захисту. Словом – впроваджували соціально-економічну та культурну програму розвитку Тернопільщини, тим самим покращуючи умови життя краян…».

Зала
Зала

Коли голова обласної ради закінчив дякувати колегам за плідну співпрацю, політики змогли перейти до інших нагальних питань. Щоправда, після цього розглянути зміни до бюджету на 2019 рік і ухвалити кошторис-2020 вони, як планувалися, не змогли. Виявилося, що ще не готове остаточне рішення бюджетної комісії, ухвалене того ж дня вранці. Її голова – радикал Сергій Швець попросив відкласти питання бодай на годину. Втім, навіть це ситуацію врешті не врятувало…

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео