Віра Олександрович

Школу у Тернополі «перекроїли», а тепер обиратимуть нового директора (фото, відео)

Мерія_осінь

Кілька цікавих освітянських питань розглянули на сесії Тернопільської міської ради вчора, 6 вересня.

Що цікаво, були вони у порядку денному не відразу. Їх додали «з голосу» на самому початку засідання. «У цілому» за поданий перелік питань проголосував 31 депутат. При цьому політики отримали матеріали до пунктів №1, 5 і 50 – у новій редакції.

[embed]https://youtu.be/9hjOCoct4QM[/embed]

Відтак начальниці міського управління освіти і науки Ользі Похиляк довелося зачекати, поки депутати не розглянуть усі земельні питання. Лише тоді вони перейшли до доданих. Серед них були: - «Про затвердження договору про міжбюджетний трансферт на 2019 рік із Підволочиською районною радою»; - «Про затвердження договору про міжбюджетний трансферт на 2019 рік між Тернопільською міськрадою та Тернопільською облрадою»; - «Про внесення змін до Статуту Тернопільського ліцею №21-спеціалізованої мистецької школи ім. І. Ґерети Тернопільської міської ради і викладення його у новій редакції»; - «Про внесення змін до Статуту Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №10 Тернопільської міської ради і викладення його у новій редакції»; - «Про затвердження додаткових ставок Тернопільській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №10 Тернопільської міської ради».

Депутати
Депутати

Найцікавішим моментом серед вказаного вище, напевно, є новий Статут школи №10, що на масиві «Східний». Адже цей заклад вирішили об’єднати із вечірньою школою.

- Рішення про об'єднання цих шкіл прийняли ще на минулому засіданні, - нагадує Ольга Похиляк. - Можна сказати, 10-а школа була недоукомплектованою, а тому виникла можливість приєднати до неї вечірню.

Похиляк
Похиляк

Раніше, за її словами, заняття для учнів вечірньої школи проводили за адресою: Підгородня, 1. Ймовірно, у тому приміщенні тепер зможуть відкрити дошкільний заклад.

- Для учнів абсолютно нічого не зміниться, вчителі теж матимуть навантаження, як і колись. Для них зміни будуть мінімальними, - продовжує пані Похиляк. - Єдине, що, відповідно до законодавства, у школі мають обрати нового керівника, причому - на конкурсних засадах.

Депутати2
Депутати2

За новий статут школи №10 проголосували 32 депутати. Окрім того, окремим рішенням вони визначили у цьому закладі дві додаткових ставки: заступника директора і психолога. До слова, про найцікавіше на цьому засіданні «Терен» писав ТУТ і ТУТ.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео