Віра Олександрович

«Шлюби за добу» пропонують проводити у Заліщиках, Збаражі і Кременці (відео)

Начальник Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Едуард Кольцов сьогодні, 8 червня, підбив підсумки роботи відомства за п’ять місяців цього року.

При цьому він не приховував радості, адже новації, запропоновані Міністерством юстиції, стають усе популярнішими на Тернопіллі. Чимало краян користуються і введеними онлайн-послугами. Відтак поліпшується якість надання послуг, але зменшується особистий контакт і вірогідність корупційних дій, наголосив пан Кольцов.

unnamed (8)
unnamed (8)

Особливо успішним, на його думку, видався проект «шлюб за добу», який у Тернополі почали просувати не так уже й давно.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=2rMajSzQBEw&feature=youtu.be[/embed]
  • У нас багато цікавих місць, де можна проводити такі реєстрації шлюбу. Наприклад, у Заліщиках – шикарний краєвид на Дністер, у Збаражі – замок, у Кременці – теж є чимало «родзинок», - продовжує він. – Ось тільки не всі міські голови поки що розуміють власну вигоду від такої новації. Наприклад, у Тернополі це коштує 1700 гривень. І фактично дві третини цієї суми йдуть просто у місцевий бюджет, поповнюючи казну.

Також усе більше породіль реєструють своїх дітей просто у пологовому будинку. Адже це дуже спрощує оформлення необхідних документів, наголошує Едуард Кольцов.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=LBezlCZd6_g&feature=youtu.be[/embed]

Доволі часто також просто у пологовому будинку молоді мамусі використовують можливість реєстрації своєї дитини за місцем проживання. Тож вдається зменшити черги у ДРАЦСах, тобто у відділах Державної реєстрації актів цивільного стану, а також у відповідних підрозділах органів місцевого самоврядування.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=oHBau9gy40I&feature=youtu.be[/embed]

Популярним стає і оформлення різних дозволів через онлайн-сервіси, додає пан Кольцов.

[embed]https://youtu.be/RYafTlpYDCE[/embed]
  • За весь минулий рік у нас цією послугою скористалися всього 190 осіб, а за 5 місяців цього року – 387, - уточнює Едуард Кольцов. – Я навіть боюся прогнозувати, яким буде результат у кінці року.

До слова, у Головному територіальному управлінні юстиції у Тернопільській області впевнені, що такі успіхи стали можливими, у тому числі, завдяки співпраці із представниками ЗМІ. Адже саме вони доносять інформацію до звичайних громадян.

Фото і відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео