Тетяна Бакай

Шопки, дідухи, «павуки»: що можна побачити на різдвяній резиденції у Тернополі (фото)

Мистецька резиденція «Додому на Різдво» триватиме до 14 січня 

Дідухи, солом'яні «павуки» та різдвяні шопки можна побачити в Українському домі «Перемога», де 22 грудня відкрили мистецьку резиденцію «Додому на Різдво». Захід відвідали десятки людей. Триватиме виставка до 14 січня. 

Минулого року усім так сподобався цей захід, що ми вирішили провести його й цьогоріч, але вже з більшою кількістю майстер-класів, експозицій та виробів. Запрошуємо усіх охочих тернополян та гостей міста, а також вимушених переселенців. Наша мета - дати зрозуміти та відчути кожному справжній дух українського Різдва, - розповіла Терену начальниця міського управління культури  Світлана Козелко.

У межах мистецької резиденції діє виставка робіт учасників міського конкурсу «Різдвяне диво» у номінаціях «Вертепна атрибутика» та «Різдвяні шопки». Шопки виготовлені з різних матеріалів: обмотані нитками, зроблені з паперу або ж тканини.

На локації облаштували фотозону для відвідувачів у вигляді тризуба, виготовленого з соломи.

Також тут можна побачити різні різдвяні композиції та експозиції. Серед них і стіл на Свят вечір зі свічкою, кутею та іншими традиційними стравами. На заході діє виставка ікон відомого іконописця Володимира Шерстія, який малював навіть, перебуваючи в окопах на війні. 

Під звуки різдвяних колядок відвідувачі могли взяти участь у 9 майстер-класах: виготовлення ангелів, різдвяної зірки, дідухів, приготування куті, зав’язування української хустки.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео