Ростислав Фук

Шукав будь-які шляхи перетину кордону: 31-річний переселенець втратив 80 тис. грн через шахраїв

Киянин проживав у Козівській громаді, куди переїхав через війну

Картка

Понад 80 тисяч гривень втратив 31-річний житель Києва, який шукав шляхи перетину кордону в умовах воєнного стану. Про це повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Повідомлення від киянина надійшло до працівників Бережанського відділу поліції. Чоловік тимчасово проживає на території Козівської громади та шукав різні шляхи перетину кордону в умовах воєнного стану. На одному із сайтів натрапив на оголошення про допомогу в оформленні документів, за якими чоловіки призовного віку начебто можуть виїхати за межі України. Незнайомий обіцяв за 1500 американських доларів виготовити студентський квиток. Киянин повірив і переказав майже 50 тисяч гривень за послуги. Після того, як гроші опинилися у шахрая, він більше не виходив на зв'язок.

Попри це, киянин продовжував шукати інші способи виїзду за кордон. В одному із месенджерів знайшов ще одне оголошення, де пропонували виготовити медичну довідку про непридатність до військової служби за 37 тисяч гривень. Чоловік знову перерахував гроші на рахунок шахраїв, які після отримання коштів припинили з ним спілкування.

Відомості за даними фактами внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Поліцейські нагадують: за використання відроблених документів передбачена кримінальна відповідальність.

Прикордонники, виявляючи факт підробки, одразу викликають на місце події поліцейських, які затримують ухилянтів і відкривають провадження за частиною1 статті 358 Кримінального кодексу України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). Санкція статті передбачає покарання до двох років обмеження волі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео