Ростислав Фук

«Родич в поліції»: жителька Тернопільщини втратила кошти, повіривши відомій шахрайській схемі

Аби врятувати сина від кримінальної відповідальності, жінка переказала гроші через мобільний додаток

телефон

68-річна жителька Заліщиків Чортківського району втратила 4500 гривень, які переказала шахрайці, аби її син уникнув кримінальної відповідальності. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Як встановили правоохоронці, до жінки зателефонувала невідома, яка представилася працівницею поліції, і повідомила, що син жінки став учасником бійки, за що йому доведеться відповісти перед законом. Аби уникнути покарання, потрібно заплатити чималу суму, на що вона одразу погодилася.

Заявниця за допомогою мобільного додатку переказала гроші на вказаний рахунок. Вже пізніше вона зрозуміла, що її ошукали, адже зв’язалася з сином, який спростував інформацію, – кажуть поліцейські.

Даний факт внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 ( шахрайство ) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці дали кілька порад, як не потрапити у подібну шахрайську пастку:

  • У разі якщо телефонує невідомий та просить грошей: запитайте, як його звати і в якому відділі поліції він працює, перепитайте прізвище та ім’я родича. Після цього шахраї зазвичай кидають слухавку.
  • Обов’язково зателефонуйте родичу. Якщо його телефон не відповідає чи відключений – не панікуйте! Зателефонуйте до поліції й дізнайтеся, чи знаходиться там ваш родич.
  • Завжди перевіряйте отриману інформацію від незнайомців. Не поспішайте виконувати їх умови.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео