Дарія Шевченко

Сильні люди – в складний час: Тернопільщина продовжує бути надійним тилом для переселенців та військових

З початку війни Тернопільщина надала прихисток майже 100 000 переселенцям з різних регіонів України, де велись бойові дії

Жителі краю об’єднались та щодня допомагають військовим на передових позиціях та переселенцям. Кожне село, кожна громада активно працює на перемогу України.

Понад тисячу переселенців з Маріуполя, Херсонської, Миколаївської, Запорізької областей проживають зараз  у Лановецькій громаді. Місцеві волонтери ними опікуються та забезпечують усім необхідним. Тетяна Олійник – членкиня ГО «Сила жінок в єдності» розповіла, що Лановеччина з перших днів війни долучилась до випічки печива для військових, а згодом – громадські активісти, люди доброї волі долучились до підтримки переселенців, які проживають на території громади.

Господині Лановецької громади були одними з лідерів у випіканні печива для військових. Загалом вони напекли кілька тонн смаколиків, які передали на Координаційний штаб підтримки оборони України. Згодом волонтери штабу відправили смаколики на прифронтові території для наших захисників, - розповідає Тетяна Олійник. – Зараз, завдяки підтримці благодійників, волонтерів ми забезпечуємо переселенців та багатодітні родини, усім необхідним: одягом, продуктами харчування, засобами гігієни тощо. Чоловіки-переселенці зараз активно проходять медогляд та вступають до лав ЗСУ, а ми підтримуємо їхні сім’ї та родини, які залишаються у громад.

Тетяна Олійник запевняє, що основна мотивація для волонтерів – бути корисними для військових та переселенців.

Робити добрі справи може кожен – це легко і надзвичайно приємно. Коли люди звертаються, а ти маєш можливість хоч трішки допомогти, бачиш щасливі та вдячні їхні очі – це надихає, формує піднесений настрій, вселяє віру в перемогу, - розповідає Тетяна. – Хлопці на фронті захищають нашу рідну землю та забезпечують нам спокійний сон. А ми не повинні падати духом і маємо використовувати кожну можливість допомагати їм та усім потребуючим. Це дає надію, що ми зможемо все подолати та перемогти.

Велику підтримку надає українська діаспора з Італії, каже перший заступник голови Тернопільської облради Володимир Болєщук. Днями волонтери з-за кордону передали чергову допомогу, яку одразу передали на Лановеччину для переселенців. 

Україна відчуває підтримку всього світу. Дякуємо всім, хто, незважаючи на тисячі кілометрів, продовжує допомагати нашим захисникам та переселенцям. Окрема подяка громадам Тернопільщини, які стали надійним тилом для України, яка кров’ю виборює незалежність та перемагає ворожу орду. Кожен на своєму місці працює в тилу та наближає країну до перемоги. В теперішній час важливо мати надійне плече підтримки,- наголосив Володимир Болєщук.

Фото з соцмережі фейсбук

Вибір читачів за тиждень

Відео