Сільському храму на Тернопільщині виповнилося 275 років

a1q

8 січня архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) здійснив пастирський візит до відпустового центру у селі Буцнів Тернопільського району. У храмі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, де зберігається чудотворна ікона Буцнівської Матері Божої, відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку архиєпископ Василій здійснив з нагоди святкування 555-ї річниці від першої згадки про село і 275-ї річниці освячення парафіяльного храму.

- Своєрідною окрасою Літургії став спів хору студентів Тернопільської духовної семінарії, - розповідає семінарист Назарій Мачужак. - По завершенню Служби Божої лунали привітання з многаліттями, всі разом співалися колядки. Відтак кир Василій виголосив привітальне слово, у якому особливо закцентував увагу на героїчності УГКЦ у часи підпілля та її участі в державотворчому процесі.

Митрополит Василій нагородив адміністратора храму о. Євгена Кобильника золотим нагрудним хрестом та подякував за сумлінне душпастирське служіння на парафії Буцнева. Відтак відбувся Чин малого водосвяття і окроплення присутніх освяченою водою, повідомляє прес-служба архиєпархії.

a3q
a3q

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео