Тамара Коблик

Син покійного телеведучого з Тернополя воює на передовій

Вже 1,5 місяці Іван Пелих воює на Донбасі

Син українського журналіста та телеведучого Ігоря Пелиха, який трагічно загинув у ДТП 2009 року, воює на фронті проти російських окупантів. Про це повідомила у фейсбуці Вікторія Чирва, однокурсниця Ігоря Пелиха.

Це Іван Пелих, син мого покійного однокурсника Ігоря Пелиха. Ігорка нема вже 13 років, тому він не знає, яким крутим став його старший син. Напевно, він би ним пишався, - йдеться у дописі.

На своїй сторінці в інстаграмі Іван поділився дописом, де розповів, що захищає Україну у лавах Першої міжнародної роти спеціального призначення. Вже 1,5 місяці разом з побратимами він воює на Донбасі.


Новодружевськ, Лисичанськ, Сіверськ, Григорівка і Сєрєбрянка стали для нас місцями, де ми навчилися функціонувати як злагоджений підрозділ, у складі якого воюють українці, грузини, білоруси, американці, канадійці, шведи, французи, британці, тайванці і нові-зеландці, спати в підвалі під обстрілом всієї руснявоі арти, яку лише можна уявити, цінувати американські МРЄшки в порівнянні з ЗСУшними. Копати 24/7, їздити в кузові пікапа, коли в 30 метрах розривається 120-а міна, корегувати дронами нашу арту в умовах постійної роботи ворожого РЕБу, наводити з 1.5км АГС по айфону, відбивати танкові атаки орків з затяжними стрілецькими боями і, на жаль, втрачати наших побратимів.

Одне діло читати про війну в новинах чи телеграм каналах, а інше це побути тут, тоді просто по погляду розумієш була людина на «0» чи ні, продовжує Іван Пелих. Війна дуже змінює людей зсередини і, навіть, коли на пару днів назад вибираєшся в «цивілізацію», розумієш, що ти вже не такий, яким звідси їхав.


В будь-якому випадку - це лише початок, ще багато руснявих танків/бтрів/піхоти і тд чекають свого знищення і ми будемо сумлінно допомогати їм слідувати за кораблем, - зазначає боєць.

Нагадаємо, відомому журналісту з Тернополя Ігорю Пелиху в лютому цього року могло б виповнитись 48 років. У 35 років його життя обірвалося внаслідок аварії в Києві. У нього залишилися дружина та троє дітей – син Іван та доньки Соломія і Устина.

Фото з інстаграму Івана Пелиха

 

Вибір читачів за тиждень

Відео