Тетяна Бакай

Скільки коштує зібрати дитину до школи у Тернополі (відео)

Підготовка до навчального року триває, хоч ажіотажу на ринку поки немає, розповідають продавці

Літо добігає кінця, відтак батьки і школярі починають активну підготовку до нового навчального року. Біля прилавків з канцтоварами вже збираються люди, аби купити все необхідне. Скільки коштує зібрати дитину до школи, дізнавалися журналісти Терену

Наразі ажіотажу на ринку ще немає, розповідають продавці. Збільшення попиту все потрібне для навчання буде традиційно наприкінці серпня. 

Попит більший бачимо є на вихідних, а у будні він дещо менший. Загалом зараз ажіотажу немає, бо багато дітей за кордоном. Можливо, вже ближче до кінця серпня будуть повертатись, і тоді попит збільшиться, – розповідає продавець Денис. 

 

Найбільшу увагу батьки приділяють саме канцтоварам. Відтак, ручка вартує 8-10 гривень, простий олівець 7. Щоденник 50-65 гривень, а з обкладинкою зі шкірзамінника – 120. Кольорові олівці коштують в середньому 50 гривень за упаковку. Пенал – від 60 до 250 гривень залежно від матеріалу, з якого зроблений: пластику чи тканини. Альбом для малювання – 40-50 гривень,  пластилін – 100-110. Особливо важливі зошити. Їх вибір чималий. 

Зошити, як і минулого року, на 12 аркушів коштують 8 гривень, а на 96 – 40 гривень. Загалом, щоб батькам купити всю канцелярію, необхідну першокласнику, потрібно орієнтовно 2000 тисячі гривень, – каже продавець. 

Не варто забувати й про наплічник. Для першокласників беруть з ортопедичною спинкою і  його ціна в середньому 900 гривень.  Звичайний наплічник обійдеться у 600-700 гривень. 

Як розповідають батьки, якраз почали купувати своїм дітям все необхідне і поступово готуються до навчання.

Загалом, щоб зібрати учня та ученицю до школи потрібно щонайменше 4500 тисячі гривень. Це практично стільки ж, як минулого року. 

інфографіка

Фото, відео Руслана Жирова 

Вибір читачів за тиждень

Відео