Віра Олександрович

Скорбота у Тернополі: помер заслужений тренер України з греко-римської боротьби

На 76-у році життя у засвіти пішов заслужений тренер України з греко-римської боротьби тернополянин Анатолій Лосєв.

Про це сьогодні, 16 лютого 2022 року, повідомили на офіційній сторінці Федерації греко-римської боротьби м. Тернопіль у соціальній мережі «Фейсбук».

У дописі, зокрема, йдеться (цитуємо): «…Анатолій Лукич Лосєв народився 12 січня 1947 р. в смт Отинія Коломийського району Івано-Франківської області. Він - український радянський спортсмен (греко-римська боротьба). Заслужений тренер України (2004 р.). Закінчив факультет фізичного виховання Тернопільського педагогічного інституту (1975 р.). Майстер спорту з греко-римської боротьби, семиразовий чемпіон України, володар Кубка європейських чемпіонів (1972 р.). Багаторазовий переможець міжнародних змагань... Світла пам’ять Анатолію Лукичу!».

До слова, із 1969 року наш земляк незмінно працював тренером у Тернопільській дитячо-юнацькій спортивній школі з греко-римської боротьби. Виховав кілька поколінь успішних борців. Окрім того, був суддею чималої кількості різних змагань. Кілька місяців тому чоловік переніс важку операцію, а нещодавно у нього стався крововилив. 

Панахида за Анатолієм Лосєвим відбудеться у Будинку скорботи, що на вул. Микулинецькій завтра, 17 лютого. Початок - о 17.00. Чин похорону розпочнеться о 10.00 у п’ятницю, 18 лютого. Поховають знаного тренера на кладовищі біля с. Довжанка. Зауважимо, Анатолій Лосєв менш як рік тому втратив дружину. Ольга Лосєва (Бабій) померла у квітні 2021 р. від наслідків коронавірусу.

Редакція «Терену» приєднується до щирих слів співчуття рідним і близьким Анатолія Лукича, висловлених Тернопільською обласна федерація греко-римської боротьби і владою міста.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео