Ростислав Фук

Стала відома дата проведення радіодиктанту національної єдності 2024

Хто цього року напише текст для радіодиктанту та хто читатиме його у прямому ефірі — стане відомо згодом

foto-001_e

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності відбудеться у 25 жовтня — до Дня української писемності та мови, який відзначають 27 жовтня. Про це повідомляє Суспільне Культура.

Команда Українського Радіо 2000 року започаткувала Всеукраїнський радіодиктант національної єдності задля єднання навколо мови. Щорічне проведення радіодиктанту перетворило його на найбільший україномовний флешмоб, який об'єднує українців і знавців української мови по всьому світові, – йдеться в дописі.

Радіодиктант транслюється на всіх платформах Суспільного: телебаченні, радіо та діджиталі. Традиційно найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти й викладачі закладів освіти, проте щороку радіодиктант пишуть люди різного віку та найрізноманітніших професій.

Хто цього року напише текст для радіодиктанту та хто читатиме його у прямому ефірі — стане відомо згодом.

Нагадаємо, минулого року авторкою тексту радіодиктанту була письменниця й перекладачка, лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко. Читав його актор і театральний режисер Олексій Гнатковський.

До Радіодиктанту національної єдності 2023 долучилися понад пів мільйона людей на платформах Суспільного. Близько 20 тисяч листів надійшло на перевірку, а переможцями стали семеро людей.

Читайте також: Представники різних професій зібралися на радіодиктант у Тернополі

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео