Анастасія Кисіль

«Слава Богу, що не проламало голову»: тернополянку травмувало дерево, яке впало у Центрі

Під час негоди 18 вересня повз дерево проходили троє жінок. Двоє - туристки з Чернівеччини. Після інциденту усіх забрали до лікарні

Дерево, яке впало під час негоди у центрі Тернополя 18 вересня, травмувало трьох жінок. Одна з них - мама тернополянки Наталії Скибиляк. Жінка проходила повз фонтан «Квітка Терену», як раптом на неї звалилося дерево. Потерпіла отримала забій голови та хребта. Зараз вона перебуває у лікарні. 

За словами доньки, її маму постійно мучить головний біль, а через численні забої важко навіть сидіти.  Інші дві потерпілі, як каже Наталія Скибляк, приїхали на екскурсію до Тернополя з Чернівецької області.

Люди просто йшли сквером, падав дощ. І раптом в один момент падає дерево. Після цього випадку усіх трьох жінок забрали у травмпункт, потім у лікарню. У моєї мами дуже сильне забиття голови і хребта, синці всюди. Слава Богу, що не проламало голову. У іншої жінки - перелом ноги і розсічення біля вуха. Вона поїхала лікуватися за місцем проживання. А третій - пощастило найбільше. Вона обійшлася тільки переляком, - розповідає Терену Наталія Скибиляк.

Про постраждалих - ні слова

Зараз жінка разом з мамою у лікарні, каже її стан стабільний. 

Повірити не могла, що в самому центрі міста може впасти дерево і наробити такої біди з перехожими, - каже тернополянка.

Наталія Скибляк дивується, що всюди в новинах була інформація про те, що упало дерево, що його розрубують та вивозять, що ремонтують фонтан, а от що постраждали люди - ні слова. Зазначимо, що офіційно справді не було інформації про потерпілих від падіння дерева. У пресслужбі управління ДСНС в Тернопільській області лише повідомили, що рятувальники «надали допомогу комунальним службам міста в порізці дерева, що впало на пішохідну зону поблизу театрального майдану на бульварі Шевченка, 25 у Тернополі». 

Нас викликали порізати дерево. На момент прибуття рятувальників постраждалих там не було, - коментує помічниця начальника Головного управління ДСНС України у Тернопільській області з питань зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю Ірина Крупа. 

У всьому винна негода

У пресслужбі тернопільської міськради повідомили, що дерево було здоровим,  а причиною його падіння стала негода, яку ніхто не міг ні передбачити, ні зупинити. 

Дерево було здорове, без жодних ознак аварійності, і причина його руйнування - негода, - каже речниця Тернопільської міської ради Мар‘яна Зварич. 

Чи відомо міськраді про потерпілих від падіння дерева і чи допоможуть їм на лікування - ці питання речниця проігнорувала. 

Поліція проводить перевірку

Наталія Скибиляк написала заяву у поліцію, адже хоче справедливості. 

Є постраждалі і їх лікування буде довгим. Тому я хочу, щоб усі дізналися правду, - каже вона.

У поліції заяву зареєстрували, підтвердив Терену начальник відділу комунікації поліції Тернопільської області Сергій Крета.

Ця інформація внесена у єдиний журнал по скоєнню злочинів  та правопорушень, і зараз за цим фактом триває перевірка. Жінка знаходиться на лікуванні і вже, коли лікарі визначать ступінь важкості ушкоджень, проведуть експертизу, тоді буде прийнято рішення по цьому факту, - коментує Терену.

Чи буде відкрите кримінальне провадження - невідомо. Це залежить від рівня ушкоджень, завданих жінці, додає Сергій Крета.  І радить потерпілій звернутися до адвоката та подати до суду цивільний позов про відшкодування збитків на балансоутримувача території, де упало дерево. 

Нагадаємо, під час негоди на Тернопільщині 18 вересня підтоплювало будинки та кидало дерева. 

Фото Головного управління Національної поліції у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео