Ростислав Фук

Службовців лісового підприємства на Тернопільщині підозрюють у незаконному майнінгу криптовалюти

За даними слідства, підозрювані понад рік накопичували на створених ними електронних гаманцях криптовалюти

У незаконному майнінгу криптовалюти на суму 1,5 млн гривень шляхом незаконного відбору електроенергії підозрюють службовців лісогосподарського підприємства філії державного спеціалізованого підприємства «Ліси України» на Тернопільщині. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, службовці держпідприємства встановили у приміщеннях лісництв та господарських будівлях обладнання, яке забезпечувало діяльність нелегальних центрів з майнінгу криптовалют.

Підозрювані понад рік накопичували на створених ними електронних гаманцях криптовалюти, а оплату за спожиту електроенергію здійснювали коштами держпідприємства. Причому, через використання значних об’ємів енергопотужностей на лісовому підприємстві, відбувалось неодноразове перевантаження комунальних мереж житлового фонду та критичної інфраструктури.

Під час обшуків виявили та вилучили документацію та техобладнання для майнінгу криптовалют і комп’ютерну техніку вартістю понад 3 млн грн.

Службовцям інкримінують частину 4 статті 191 Кримінального кодексу України (Привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні в умовах воєнного стану).

Перевіряється причетність до даного злочину працівників інших лісогосподарських підприємств.

Фото Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео