Віра Олександрович

Спаленим торфом тхнуло на сесії Тернопільської міської ради (фото)

Тернополяни, які мешкають по сусідству із 4-ма із 7-ми діючих у місті котелень, що працюють на торфі, прийшли на сесію міської ради сьогодні, 4 квітня.

Нагадаємо, реконструкція котелень на альтернативних видах палива збурила громаду кілька місяців тому. Тернополяни із вулиці Київської навіть тоді прийшли на сесію. Вимагали зупинити будівництво торф’яного «спасіння» у них під вікнами (читайте про це ТУТ – прим.). Тепер до них приєдналися тернополяни із інших мікрорайонів.

  • Я - із вулиці Корольова, по сусідству лікарня №2 і пологове відділення, - розповідає Лілія Майка. – Живу на 9-му поверсі, але шум від котельні заважає спати. Уявляю, що робиться на перших поверхах. Окрім того, ми дізналися про існування котельні через запах нагару, що потрапляв усюди. Тобто ми на самі пересвідчилися, коли побачили, як вони закоптили усе навколо. Поки там працювала котельня на газі, жодних скарг від мешканців сусідніх будинків не було.
  • unnamed (6)
    unnamed (6)

Майже те саме, але із невеликими відмінностями озвучили і тернополяни із вулиць Липової (котельня – на сусідній вул. Живова – прим.), Франка і Київської. Останні навіть нещодавно викликали поліцію на територію сусідньої котельні, оскільки запідозрили, що там відновили будівництво. Хоча, нагадаємо, у міській раді вирішили призупинити будь-які роботи із реконструкції котелень до остаточного рішення спеціально створеної комісії (про рішення, яке ухвалили депутати, читайте ТУТ – прим.).

unnamed (4)
unnamed (4)

  • Оскільки люди проти, забороніть перебудову котелень! – вимагає тернополянка Юлія Мамчак. – Ухваліть таке рішення, щоб воно задовольнило всіх. Бо громада налаштована дуже негативно.

Дехто із противників торф’яного «спасіння» приніс із собою фото, на яких видно безлад на територіях котелень та інші негаразди. І як міський голова Сергій Надал не намагався людей заспокоїти і переконати у протилежному, у нього це все одно не виходило. Тим паче, на захист тернополян стала частина депутатів.

  • Гадаю, уже всі зрозуміли, що силою це питання не пройде, - каже голова постійної депутатської комісії із питань житлово-комунального господарства, екології, надзвичайних ситуацій, енергозабезпечення та енергоефективності Іван Сороколіт. – Треба ухвалювати якесь компромісне рішення.
  • unnamed (7)
    unnamed (7)

Врешті о 15.20 Сергій Надал підвів риску дискусії. Мовляв, «ми вас почули, дякую». І оголосив перерву у роботі сесії на годину. Після цього засідання мало продовжитися. Станом на 17.00 роботу депутати ще не розпочали (на сесії також йшлося про таке – ТУТ, ТУТ і ТУТ). Подробиці читайте згодом.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото о автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео