Орест Сарматський

Спортсмен з Тернополя привіз «срібло» зі Італії

Тернопільський спортсмен Сергій Кіналь здобув «срібло» на чемпіонаті Європи IBJJF з бразильського джиу-джитсу.

Як повідомляється, цього тижня у Римі стартували змагання найбільшої ліги IBJJF (International Brazilian Jiu-Jitsu Federation), на які чекали представники бразильського джиу-джитсу зі всього світу.

- 16 лютого у дивізіоні фіолетових (пурпурових) поясів змагався і спортсмен з Тернополя - один із найкращих борців української Ліги TMS Сергій Кіналь. Він провів чотири сутички, три з яких завершив достроково больовими прийомами. У четвертому поєдинку Кіналь поступився ізраїльському спортсмену, посівши друге місце, - йдеться у повідомлення.

До речі, Сергій Кіналь -володар фіолетового поясу з бразильського джиу-джитсу, став першим в історії України, хто здобув срібло на чемпіонаті Європи у цій федерації.

Ці змагання, які триватимуть до кінця тижня, одні із найважливіших та очікуваних спортивних подій року.

Поки що за всю історію українського джіу-джитсу вітчизняні спортсмени змогли завоювати лише 5 медалей у категорії Adult.

Довідково. Бразильське Джиу-Джитсу (дзюдзюцу) — це бойове і спортивне єдиноборство, що акцентується на боротьбі, а особливо в боротьбі на землі (партер). В основі єдиноборства лежить ідея, що людина невеликої комплекції, володіючи прийомами бразильського джиу-джитсу, може успішно захиститися від більшого та сильнішого противника.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео