Оксана Бучко

Спортсмени Тернопільщини повернулись з Олімпійських та Паралімпійських ігор з досвідом та медалями (фото)

dscn9231

Медалі, плани на майбутнє та усвідомлення помилок привезли із Ріо де Жанейро спортсмени Тернопільщини, які взяли участь в Олімпійських та Паралімпійських іграх. Область та Україну представили на змаганнях віндсерфінгіст Олександр Тугарєв, фехтувальниця Олена Кривицька та футболіст збірної серед спортсменів з ДЦП Іван Шкварло.

Під час зустрічі з владою області спортсмени розповіли про враження від змагань. Їх запросили на відкриті бесіди в школи, щоб продемонструвати учням переваги здорового способу життя та заняття спортом.

Олена Кривицька фехтування
Олена Кривицька фехтування

- Я почала займатись фехтуванням ще у 7 років у ДЮСШ №2, - розповідає Олена Кривицька. – Потім переїхала в Київ. А у 25 років вперше взяла участь в Олімпійських іграх в Лондоні. Це моя друга Олімпіада. І хоча не вдалось продемонструвати бажаний результат, маю величезний досвід та, певне, загартовування до подальшої боротьби. Наразі буду готуватись до Чемпіонату Європи та Чемпіонату світу, які проведуть в наступному році.

Олександр Тугарєв здобув 23 місце із 36-ти. Хлопцю 20 років, а віндсерфінгом займається із 10-ти років.

dscn9197
dscn9197

- До Олімпіади готувався 4 роки.  Буду тепер більше відпрацьовувати гонки, особливо старти.  Після зустрічі із сильними суперниками є ще більше запалу продовжувати заняття. Я тренуюсь на тернопільській базі для віндсерфінгістів неподалік «Циганки». Надалі плани взяти перерву на тиждень і поїхати на збір в Одесу. Адже нещодавно повернувся з Чемпіонату України, де взяв перше місце. Взимку поїду тренуватись в Іспанію.

Спортсмен із Тернопільщини Іван Шкварло привіз із Ріо де Женейро також і медалі - з Паралімпіади. Збірна з футболу України взяла перше місце.

Іван Шкварло футбол
Іван Шкварло футбол

- Ми грали з Англією, Ірландією, Бразилією, потім у півфіналі – з Голландією, у фіналі – з Іраном. Було нелегко, але перемогли. І ця перемога не відрізняється за складністю від олімпійської. Важливо, щоб було розуміння, що зусилля спортсменів на Олімпіаді і Паралімпіаді не відрізняються.

dscn9209
dscn9209

Мама Івана згадує, що він з дитинства займається спортом. Саме ці заняття допомогли хлопцю підтримати стан здоров'я.

- Він завжди був на стадіонах. Підбадьорював до занять спортом інших .- каже Євгенія Шкварло. – Пробував себе у бігу, киданню ядра. Вибрав згодом футбол. У нас – семеро дітей. Великою сім’єю ми підтримуємо Івана у його поривах і радіємо досягненням.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео