Спортивний огляд тижня: тернопільські легкоатлети найкращі в Україні

Sport-goroda-Yzyum-2-1-1-2-1-1-2-1-1-1-1-1-2-1-1

Попри відносно невелику кількість змагань у передвеликодній тиждень тернополяни все ж довели свою кращість. А кращими вони є як на всеукраїнській, так і на міжнародній арені. 

Легка атлетика

На чемпіонаті Львівської області тернополяни стали чи не найкращими. Так, чемпіонкою на дистанції 1000 метрів стала Уляна Рава. Підтримала свою колегу по команді перемогою Андріана Антонюк, яка виборола перше місце на дистанції 2000 метрів. А бронзову медаль у цьому виді здобув Святослав Наконечний.

У відкритій першості з легкої атлетики Аліна Посівайло, Олександр Антонів, Віктор Вацлавів та Наталя Дорош стали переможцями на дистанції 500 метрів, Анатолій Соляник на цій дистанції був другим, а Артур Мельник – третім. Ще одну перемогу здобув для команди Дмитро Цвірла у бігу на дистанції 1000 метрів, а Святослав Наконечний на цій дистанції виборов «срібло».

Всеукраїнські змагання з метань на честь олімпійських чемпіонів Фаїни Мельник і Анатолія Боднарчука завершилися для тернополян з нагородами. Так, майстер спорту Іван Панасюк (обласна ШВСМ, тренер Василь Яковів) став переможцем у секторі для метання диску, показавши майстрівський результат 55 м 30 см. Олександр Шилівський з результатом 17 м 83 см став срібним призером у штовханні ядра, а Ігор Висоцький переміг серед ровесників у метанні диску, показавши результат 40 м 89 см, а у штовханні ядра Ігор був другим (15.22 м). Третє місце у штовханні ядра серед юніорів посів Володимир Пітух (12. 52 м). Дарина Мостова штовхнула спис на 33.2 м, ставши першою. Першим у цій дисципліні серед чоловіків став Степан Петришин - 45.7 м.

Бокс

На Міжнародному турнірі у Польщі тернополянка Олеся Крисюк посіла другу сходинку.

Другий Міжнародний турнір з боксу пам'яті Майстра спорту СРСР Івана Любчика завершився для тернополян перемогами. Чемпіонами у своїх вагових категоріях стали тернополяни Маркіян Собчак та Артур Гримак. Срібну нагороду виборов Артем Сорочан. А Захар Фірман посів третє місце.

Волейбол

Чемпіонат України з волейболу «Дитяча ліга» серед дівчат 2005 року і молодших сезону 2018-2019 років завершився для тернопільської команди зі срібною нагородою.

На Чемпіонаті України з волейболу серед спортсменок з вадами слуху тернопільська команда виборола перемоги у чотирьох матчах, тим самим у фіналі посівши другу сходинку.

Футбол

20 квітня «Зоря» (Хоростків) поступилася ФК «Вишнівцю» (Збаразький р-н) – 0:1. Гол: Дмитро Галадей (90+3).

20 квітня «Кристал» (Чортків) переміг «Ниву» (Теребовля) – 2:0. Голи: Руслан Курдас (22), Андрій Кульчицький (90+3).

20 квітня «Збруч-Агробізнес» (Підволочиськ) поступився «Агрониві» (Заводське) – 1:2. Голи: Андрій Різник (3), Володимир Гайковий (43), Дмитро Познанський (68).

23 квітня «Агрон-ОТГ» (В. Гаї) переміг ФК «Тернопіль-ДЮСШ» – 2:0. Голи: Назар Процик (47), Тарас Червонецький (79).

23 квітня великогаївський «Агрон» програв «Покуттю» з Коломиї (Івано-Франківська область) – 0:3.

24 квітня Теребовлянська ЗОШ № стала переможцем обласного етапу «Шкіряного м'яча».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео