Тамара Коблик

Як виростити негіркі огірки: поради городниці (відео)

Збирати урожай огірків найкраще рано вранці, пізно увечері або в похмурий день. Тоді огірки будуть найсолодшими

Проєкт “Лайфхаки з грядки”, створений компанією МХП у співпраці з популярною блогеркою-городницею Юлією Спасібовою, випустив першу серію відеороликів про весняні роботи на городі. Одним з викладених у Youtube відео є поради дачникам та фермерам, які допоможуть виростити соковиті і не гіркі огірки.

Про це пише agronews.ua.

Огірки надзвичайно теплолюбні, тому висівати їх можна лише за стабільних плюсів вдень і вночі. Якщо ж температура вище 25 градусів, треба ще й контролювати вологість ґрунту. За календарем це період від травня до липня.

Огірки можна сіяти хвилями кожні два тижні і тоді ви будете мати свіжі зелені плоди аж до серйозних морозів.

Огірки сіють прямо в ґрунт, а не роблять розсаду чи пересаджують на грядки з горщиків. Ці рослини мають надзвичайно чутливі до травмування корені, тому їм це буде зайвим стресом, а вам – зайвою роботою.

Огірки можна сіяти двома способами – просто на грядку і на шпалеру. Другий спосіб означає, що в господарському магазині ви купляєте сітку, як на відео, закріплюєте її на необхідній висоті і відповідно біля неї сієте огірки.

Якщо ви обрали перший спосіб – відстань між насінинами має бути 8-10 см, якщо другий – 3 см. Нині популярнішою є шпалера, з якої можна зібрати 2-3 урожаї за сезон.

Огірки слід увесь час рясно поливати. Неполиті огірки – це гіркі огірки.

Якщо раптом рослини, які не досягли 25 см потрапили під заморозок, то їх треба 2 рази за тиждень полити гуматом калію (стимулятор росту). Рослина гарантовано оживе.

Якщо огірки цвітуть, але не родять – їм не вистачає борної кислоти. Аби це виправити, купуємо пляшечку борної кислоти в аптеці. Розводимо її склянкою кип`ятку. Потім цю суміш розводимо у 9,5 л холодної води і обприскуємо огірки. Вже за 7-10 днів повинні з`явитися маленькі огірочки.

Збирати урожай огірків найкраще рано вранці, пізно увечері або в похмурий день. Тоді огірки будуть найсолодшими.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео