Стало відомо, які тарифи чекають на тернополян цього опалювального сезону (відео)

- Оскільки ми живемо в старому будинку, то в нас відносно тепло і коли включається опалювальний сезон, там дуже спекотно, - розповідає Уляна. - Не дуже лякає, бо будинок утеплений та індивідуальне опалення. Зими зараз не такі холодні як колись і мало палимо, - додає Людмила. - Скільки зможемо стільки будемо платити. Багато є таких, що не оплачують, - каже пан Микола.

photo_2021-10-07_14-53-38 (Copy)
photo_2021-10-07_14-53-38 (Copy)

Хоч опалювальний сезон ще не розпочався, з його наближенням все більш актуальним стає питання ціни на газ.

Нещодавно в Києві відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, під час якого було підписано Меморандум про не підвищення тарифів. Згідно з документом, ціна на газ не перевищуватиме тарифів за минулий опалювальний сезон.

- Все населення в нас в області в основному для опалення користується газом. Централізоване теплопостачання теплової енергії в нас є лише в 740 будинках Тернополя. Якщо ми всі опалюємося газом, то в нас діє відповідний річний базовий тариф який становить 8, 9 грн за м. куб. Це без транспортування. Для населення в яких централізоване опалення, уряд для теплокомуненерго буде виділяти газ за ціною 7,42 гривень. Це - для категорії населення, - розповіла Софія Близнюк, заступниця директора департаменту - начальниця управління департаменту архітектури, містобудування ЖКГ та енергозбереження ТОДА.

Софія Близнюк розповідає, розподіл газу для області та міста відрізнятиметься та становитиме 2,15 гривні та 1,056 гривні відповідно. Вираховується сума за транзит на основі кількості спожитого газу за минулий рік.

- Рахуються всі куби, які людина спожила, ділиться на 12 місяців і відповідно встановлюється коефіцієнт, - каже Софія Близнюк.

photo_2021-10-07_14-53-20 (Copy)
photo_2021-10-07_14-53-20 (Copy)

Крім цього, в департаменті розповіли про ціну на електроенергію, яка становитиме 1,44 грн. за кВт, за умови використання менше як 250 кВт на місяць. Для тих, хто споживає більше - тариф становитиме 1,68 грн. за весь обсяг споживання. Фото, відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео