Старий Солотвин: містичний острів із закинутим мисливським будиночком (фоторепортаж, відео)

vtij61Psl_c

Старий Солотвин - ідеальне місце аби полоскотати нерви. А все - через штучно створений острівець та мисливський будиночок, який буквально оповитий легендами.

Старий Солотвин знаходиться в Бердичівському районі Житомирської області. Перша згадка про село датована 1593 роком.

Історія невеликої місцини й справді унікальна. Свого часу тут була філія музею бджолярства з понад 800 вуликами (1890-й рік), яку, на жаль, знищили світові війни.

Сьогодні у селі збереглася діюча дерев'яна Хрестовоздвиженська церква, 1885 р. Вона належить до пам'яток архітектури місцевого значення. В 60-х роках використовувалась як зерносховище.

У 1970 р. на ставку був створений штучний острів, якому дали назву «Острів кохання». На ньому розташований відомий в області туристичний об'єкт «Хатина рибака та мисливця» або як його ще називають - «Будинок рибалки».

Хатина заманює туристів зі всієї України і не тільки. А от місцеві її побоюються.

Згідно з повір'ям, у хатині живе дух загубленого рибалки, який втопився через відторгнення коханої. Говорять також, що біля острівця живуть русалки, які готові затягнути на дно будь-якого роззяву.

Попри всі «жахіття», хатинка - місце і справді унікальне, облюбоване туристами.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«246952,246953,246954»]

З Тернополя до Старого Солотвина можна дістатися так: поїздом або автобусом до Бердичева чи Житомира, а вже звідти маршрутним таксі - до самого села. Поїздка триватиме понад чотири години.

Фото, відео з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео