Ростислав Фук

Студенти тернопільського коледжу стали дипломантами на міжнародному конкурсі

Конкурсантів оцінювало компетентне журі фахівців з України, Литви та Польщі

Студенти відділу «Народні інструменти» Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької взяли участь у ІІ Міжнародному фестивалі-конкурсі баяністів, акордеоністів та ансамблів «Сучасні ритми». Про це повідомили на сайті коледжу.

Вихованці викладачки Наталії Схаб стали дипломантами цього конкурсу. Це Владислав Стельмах та Володимир Сокота, які надіслали відеозаписи як солісти.

Конкурс відбувався дистанційно у два тури на базі музичної школи №4 Кривого Рогу. На участь у І турі надійшло близько 200 заявок. Серед учасників – представники з 23 областей України, а також Польщі та Португалії. До ІІ туру було допущено 115 учасників – вихованців музичних шкіл, студентів мистецьких коледжів, музичних вишів  та професіоналів.

Конкурсантів оцінювало компетентне журі фахівців з України, Литви та Польщі.

Мета конкурсу — популяризація баянного та акордеонного мистецтв, розвиток виконавської майстерності, розширення репертуару виконавців, популяризація творів сучасних українських та зарубіжних авторів, створених композиторами для баяна та акордеона, виявлення обдарованих дітей та молоді, обмін досвідом в організації навчання гри на баяні та акордеоні, – йдеться в повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео