Тамара Коблик

Суд конфіскував 8 земельних ділянок, що належали громадянам рф на Тернопільщині

Землю площею понад 6,5 га у Зборівській і Озернянській громадах передадуть державі

На Тернопільщині задоволено позови прокуратури про конфіскацію та передачу державі 8 земельних ділянок, що належать громадянам РФ. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За позовами Бережанської окружної прокуратури Зборівський районний суд виніс рішення про конфіскацію та передачу у державну власність 8 земельних ділянок загальною площею понад 6,5 га, що належать громадянам РФ.

Прокурори встановили, що 3 громадян країни-агресора не відчужили успадковані земельні ділянки у Зборівській і Озернянській ОТГ та отримують з них дохід, передавши землю в оренду сільськогосподарському підприємству.

Невиконання іноземцями вимог Земельного кодексу України є підставою для примусового припинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації за рішенням суду.

Враховуючи, що корисні властивості української  землі використовуються не для потреб громадян України й це суперечить інтересам соціальної, економічної, національної безпеки та призводить до збагачення громадян держави-агресора, прокуратура звернулась із позовами до суду, які задоволені.

Відтак 8 земельних ділянок підлягають конфіскації та передачі державі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео