Тамара Коблик

Суд обрав запобіжний захід нардепці з Тернополя, підозрюваній у зловживанні впливом

Сума застави незначна. Це максимальний розмір, передбачений законом для цього злочину, пояснюють у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі

Вищий антикорупційний суд визначив 53 600 грн застави з покладанням низки обов'язків народній депутатці від фракції «Слуги народу» Людмилі Марченко. Її підозрюють у зловживанні впливом за одержані 11 300 доларів неправомірної вигоди. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

20 вересня 2023 року слідчий суддя ВАКС за клопотанням детективів НАБУ, погодженим генеральним прокурором, обрав запобіжний захід чинному народному депутату... Суд застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 53,6 тисяч грн. Зауважимо, що це максимальний розмір застави, передбачений законом для цього злочину, – йдеться у повідомленні прокуратури.

Також на указану підозрювану покладено такі процесуальні обов'язки: прибувати до детектива, прокурора та суду за кожною вимогою; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками, а також іншими підозрюваними у справі; здати на зберігання закордонні паспорти.

Раніше Вищий антикорупційний суд також визначив заставу помічниці нардепки Марченко.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру у зловживанні впливом нардепці Людмила Марченко та її помічниці Анастасії Колесник. За версією слідства, депутат спільно зі своєю помічницею за грошову винагороду пообіцяла громадянину забезпечити отримання дозволу на виїзд за межі України, а також внесення відповідних відомостей до інформаційної системи «Шлях».

НАБУ оприлюднило фрагменти оперативного відео по цій справі

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео