Ростислав Фук

Суспільно-корисні роботи під час воєнного стану: кого залучатимуть

З кожним із залучених до робіт укладається строковий трудовий договір

Тернопільська обласна військова адміністрація долучилась до онлайн-наради за участю заступниці Міністра економіки України Тетяни Бережної та директорки Державного центру зайнятості Юлії Жовтяк. Під час зустрічі обговорили проблемні питання щодо організації суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, повідомляють на сторінці Тернопільської обласної військової адміністрації.

До суспільно корисних робіт залучаються працездатні особи, у тому числі люди, що не підлягають призову на військову службу, які за віком і станом здоров'я не мають обмежень до роботи в умовах воєнного стану (крім тих працездатних, що залучені до роботи в оборонній сфері та сфері забезпечення життєдіяльності населення і заброньовані за підприємствами у період воєнного стану з метою виконання робіт оборонного характеру, а також людей, залучених до здійснення заходів національного спротиву), а саме:

  • зареєстровані безробітні та інші незайняті, зокрема внутрішньо переміщені особи;
  • працівники функціонуючих в умовах воєнного стану підприємств (за погодженням з їх керівниками), що не залучені до виконання мобілізаційних завдань (замовлень) та не зараховані до складу об'єктових формувань цивільного захисту, - у порядку переведення;
  • особи, зайняті в особистому селянському господарстві;
  • студенти вищих, учні та слухачі професійно-технічних навчальних закладів
  • особи, які забезпечують себе роботою самостійно.

З кожним із залучених до робіт укладається строковий трудовий договір. На них поширюються вимоги законодавства у сфері охорони праці.

Працівникам підприємств, які функціонують в умовах воєнного стану, за виконання суспільно корисних робіт забезпечується оплата відповідно до умов оплати праці, встановлених за професією, на яку їх зараховано, і розмір такої оплати не може бути нижчим від розміру середньої заробітної плати за основним місцем роботи.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео