Сировари України скоротили виробництво сирів на 15%
У травні наростити виробництво сиру, як це було в попередні роки, українським сироварам не вдалося.
Випуск справжніх сичужних сирів, у порівнянні з травнем 2020 року, зменшився на 15%, нижче рівня в 6 тис. т. У той же час на 3% збільшився випуск сирних продуктів, приблизно до 3,5 тис. т.
- Попит на сир падає. Сировари завжди добре заробляли на початку сезону, коли ціни на сировину знижувалися. В цьому році подібного зниження не відбулося, і маржинальність сироробного бізнесу не покращилася навіть в порівнянні із зимовими місяцями, — ідеться у повідомленні.
Зазначається, що збільшення цін зараз неможливе, так як це призведе до того, що дешеві польські сири заберуть ще більшу частку ринку. Швидше за все, відбудеться скорочення виробництва і сильні підприємства будуть видавлювати з ринку слабших.
Український мед взяв «золото» та «срібло» на конкурсі в Лондоні
Українські бджолярі отримали п'ять золотих, чотири срібних та одну бронзову нагороду за якість меду на міжнародному конкурсі. Оцінювали смак меду, консистенцію, аромат і зовнішній вигляд.
За результатами конкурсу London Honey Awards 2021, призові місця отримали 10 видів меду від семи українських виробників.
Міжнародні експерти оцінювали продукт «сліпим» методом, тобто без пакування і будь-яких характерних ознак. Кожен суддя проводив органолептичний аналіз та оцінював такі характеристики, як зовнішній вигляд, консистенцію, аромат і смак, пише Агрополіт.
Фото з відкритих джерел