Ситуація з невиплатною заробітної плати тернопільським службовцям знайшла своє підтвердження?

ac6126353fd77311b3a1ea697cfe4579

Після публікації на сайті «Терен» інформації про можливе виникнення заборгованості з оплати праці державним службовцям Тернопільської ОДА, в коментарях до статті з’явилося опосередковане підтвердження наявності такої проблеми.

Користувач Степан підтвердив, що у зв’язку з набуттям чинності Закону України «Про державну службу» з проблемою нестачі коштів на виплату заробітної плати стикнулися і працівники Головного управління статистики у Тернопільській області. Проте люди вирішили не мовчати і відстояли своє право на отримання заробітної плати, отримавши додатково 1 млн гривень до фонду заробітної плати.

Наводимо текст коментаря повністю:

«З початку травня цього року, після підвищення посадових окладів в рамках затвердженого кошторису в Головному управлінні статистики в області начальник управління статистики А. Чорний та його перший заступник Т. Грищук почали проводити кампанію про надання працівникам управління неоплачуваних відпусток, з метою вкластись в кошторис на оплату праці до кінця року. Однак невелика кількість працівників не погодилась з такою постановкою питання і звернулась за роз’ясненням в Кабмін, Мінекономрозвитку, Мінсоцпраці, Тернопільську ОДА. І в результаті 14 вересня 2016 р. Головне управління статистики в області отримало лист про збільшення фонду заробітної плати майже на мільйон гривень, що буде достатньо для її виплати до кінця року. Хто стукає, тому відкривають. Невелика кількість працівників відстояла інтереси всього колективу. Молодці!!!»

Вибір читачів за тиждень

Відео