Орест Сарматський

Ситуація з урожаєм яблук і груш в Україні ще не зовсім зрозуміла (агро-новини)

unnamed (25)

Внаслідок травневих заморозків ситуація з урожаєм яблук і груш в Україні ще не зовсім зрозуміла.

Про це повідомив глава Асоціації постачальників торговельних мереж України Олексій Дорошенко, пише «ГолосUA».

unnamed (26)
unnamed (26)

За його словами, у зв'язку з травневими заморозками ситуація з майбутнім урожаєм ягід і фруктів в Україні поки не зовсім зрозуміла.

«Поки незрозуміло, що буде не тільки з ягодами і з кісточковими (черешня, персики, сливи, вишні), але і з яблуками і грушами», - зазначив Дорошенко.

За його словами, тут є невеликі питання, але оскільки ситуація така, що травневі заморозки були в основному на ґрунті, а на висоті дерев за рахунок обкурювання плоди збереглися.

«Будемо сподіватися, що, може бути, заморозки ніяк не позначаться на врожаї яблук і груш», - вважає аналітик.

Експерт припускає, що, швидше за все, ціна на фрукти і ягоди в цьому році буде вищою не менш ніж на 50% від ціни минулого року, тому що, з одного боку, за рік ціни зросли, а з іншого боку ? втрати врожаю будуть спостерігатися по всіх країнах Європи.

Україна та Африка мають цікаві ніші для поглиблення співпраці в аграрній галузі

Сьогодні країни Африки займають третє місце у регіональній структурі українського аграрного експорту. Але наші країни мають цікаві ніші для поглиблення співпраці в аграрній галузі.

unnamed (27)
unnamed (27)

Про це заявила заступник міністра агрополітики з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, передає прес-служба відомства.

«Сьогодні країни Африки входять в ТОП-3 ключових покупців української аграрної продукції. Лише за чотири місяці цього року експорт українських харчових продуктів до цього континенту становив $1,175 млрд. Найбільшим попитом наші товари користуються на ринках Марокко, Алжиру, Тунісу, Єгипту та Лівії. Але, звісно, обидві сторони мають ще нереалізовані напрямки для поглиблення співпраці», - сказала Трофімцева.

Соняшник подешевшав одразу на 200 грн/т

За минулий тиждень на ринку соняшника ціни зазнали зниження. Так, на умовах поставки EXW-елеватор ціни просіли на 200 грн/т, на СРТ-завод мінус 100 грн/т.

[caption id=«attachment_86105» align=«alignnone» width=«700»]

Beautiful_Sunflowers_Wallpapers_laba.ws
Beautiful_Sunflowers_Wallpapers_laba.ws

Beautiful_Sunflowers_Wallpapers_laba.ws[/caption]

Залишки соняшнику в Україні збільшилися на 47%

Про це повідомляє прес-служба Аграрного союзу України.

Ріст цін минулого тижня збільшило продажі насіння виробниками, укріплення гривні також продовжує тиснути на внутрішні ціни, ринок соняшникової олій залишався по-більшості стабільним.

Попит на ринку соняшника ще присутній, але поступово знижуватиметься, оскільки переробні та закупівельні компанії сезонно будуть призупиняти свою діяльність чи переключатимуться на інші культури з нового врожаю.

За даними профільного міністерства, станом на 22 травня соняшником засіяно 5223,1 тис. га (97% від загальної площі), що випереджає показники минулого року 4985 тис. га.

«На наступному тижні на ринку соняшника переважатимуть знижувальні тенденції. Тим не менш, у разі росту цін на соняшникову олію ціни на насіння також можуть збільшитись», — прогнозують аналітики.

                                                              Сарматський Орест

Вибір читачів за тиждень

Відео