Орест Сарматський

Тернополянам на замітку: що категорично не можна робити на виборчій дільниці

_chego_nelzya_650x410

У Міністерстві юстиції закликають дотримуватися низки правил під час перебування на виборчих дільницях

Що ж не можна робити, коли ви прийшли на виборчу дільницю?

Сайт Radio.trek  виокремив деякі позиції.

- По-перше, не можна робити фото бюлетеня та самому фотографуватися із бюлетенем – як з порожнім, так і особливо із заповненим. Це тягне за собою кримінальну відповідальність та карається законом. Процес фотографування чи знімання на відео бюлетеня, на якому вже є відмітка за будь-якого кандидата,  карається штрафом від 1700 до 5100 гривень, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, - йдеться у повідомленні.

Крім того, виборці не мають права заходити в кабінку для голосування з кимось. Майте на увазі, коли ви на це відважитесь,

То можете заплатити штраф від 1700 до 5100 гривень. Більше того, таку людину можуть покарати виправними роботами на термін до двох років або обмеженням волі на термін до трьох років.

Що ще? Думаю, кожному зрозуміло, що не можна виносити бюлетень за межі виборчої дільниці. За це також передбачено серйозні штрафи. Як і за вкидання бюлетенів у великій кількості у виборчу скриньку під час голосування. Думаю, всім відомо, що один виборець

має право вкинути  скриньку лише один бюлетень.

Будьте уважні під ч ас отримання виборчого бюлетеня. Майте на увазі, його вам ніхто не має права дати, крім члена виборчої комісії. І насамкінець. Варто знати, що найбільша відповідальність передбачена за те, коли хтось наважиться пошкодити виборчу скриньку. Таких «сміливців» чекає позбавлення волі на термін від 5 до 7 років.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео