Тамара Коблик

Війна не завадила мріям: родина з Маріуполя відкрила пекарні на Тернопільщині (фото)

Ворог розбомбив майно і бізнес родини Величко у Маріуполі. Але чоловік з дружиною не здалися. Коли вимикають світло, їм доводиться пекти при свічках, але це їх не зупиняє

У світі, де негаразди та виклики є звичним явищем, історія Руслана і Яни Величко з Маріуполя є свідченням людського духу та його здатності долати навіть найскладніші обставини. Подружжя декілька днів тому відкрило у Чорткові «Пекарню сім’ї Величко» за адресою вул. Січинського, 6Б. Неймовірна історія про те, як вони прийшли до цього, є свідченням їхньої цілеспрямованості, наполегливості та незламності українського духу та народу.

Історію подружжя розповіли у пресслужбі Чортківської міської ради.

Сім'я Величко займалася торгівлею в Маріуполі, але війна назавжди змінила їхнє життя. Їхні три магазини, дві квартири, два будинки та автомобілі були розбомблені, і вони були змушені залишити все це. Сім’я виїхала з Маріуполя 15 березня з немовлям на руках, спершу діставшись Бердянська.

Незважаючи на труднощі, з якими вони зіткнулися, сім'я Величко ніколи не втрачала сили духу і рішучості. Вони вже два роки думали про відкриття пекарні, і не дозволили війні стати на заваді їхнім мріям. Спершу переїхали на Тернопільщину у місто Бучач і відкрили свою першу пекарню там. Руслан працював касиром, а Яна пекла, але через кілька місяців вони зрозуміли, що їм потрібна допомога. Вони знайшли стажистів та жінку, яка навчала випічці та допомагала у всьому, і їхній бізнес пішов вгору.

Зараз пекарня родини Величків – це процвітаючий бізнес, а наполеглива праця та рішучість подружжя окупилися. Вони використовують італійські печі для приготування випічки, професійну кавоварку та еквадорську арабіку. Вже за напрацьованою схемою відкрили пекарню і у нашому Чорткові. Девіз пекарні «Випікаємо з любов'ю. Випічка, яка полонить ваше серце» відображає пристрасть і любов подружжя до того, що вони роблять.

Сім'я Величко подолала багато викликів, щоб досягти сьогоднішніх результатів. Коли вимикається світло, їм доводиться пекти при свічках, але це їх не зупиняє. У них є сторінка в соціальній мережі Instagram, де вони публікують всю свою інформацію та фотографії, завжди шукають шляхи для вдосконалення. Навіть зараз докупляють додатковий інвентар, щоб у пекарні відвідувачам було максимально комфортно. Роздумують над новими рецептами, використанням цікавих інгредієнтів тощо.

Насамкінець, сімейна пекарня Величків – це історія стійкості, рішучості та любові. Незважаючи на труднощі, з якими вони зіткнулися, подружжя ніколи не відмовлялося від своєї мрії, а їхня наполеглива праця та завзятість принесли свої плоди. Тому обов'язково завітайте до них за адресою Січинського, 6Б, і скуштуйте їхню смачну випічку. Ви не будете розчаровані!

Читайте також: «Ми мусимо триматися»: як тернопільські кав’ярні працюють в умовах блекауту

Фото Чортківської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео