«Тепер у нас є янгол-охоронець»: у Тернополі попрощалися з Героєм, який загинув під час удару по Полтаві (відео)

За Андрієм Ігнатенком сумують рідні, друзі, побратими. У їх пам’яті він назавжди залишиться доброю та щирою людиною, великим патріотом України. Вічна і світла пам’ять Герою

Із загиблим воїном Андрієм Ігнатенком попрощалися у Тернополі 9 вересня. Захисник загинув під час ракетного удару по Полтаві 3 вересня. Провести в останню дорогу 55-річного Героя прийшли рідні, близькі та всі небайдужі.

Андрій Ігнатенко родом із Миколаєва, під час повномасштабної війни разом із сім'єю переїхав у Тернопіль. Як розповідають рідні, чоловік прийняв рішення стати на захист України та пішов воювати добровольцем. Він двічі звертався до військкомату, проте взяли його на службу аж після третьої спроби. Був головним старшиною, командиром відділення зв'язку піхотного батальйону. Він запам’ятався рідним та побратимам як великий патріот України.

У Миколаєві, коли росіяни вже заходили в місто, в наш мікрорайон, у нас завжди на будинку висів червоно-чорний прапор і синьо-жовтий прапор. І мама каже: «Може сховати десь, бо вже заходять», а тато відповів: «Я вже нічого ховати не буду», – пригадує донька Героя Альона. 

У спогадах близьких він назавжди залишився щирим та вірним своїм переконанням. Це була дуже добра, щира та співчутлива людина, зазначає швагро Героя Василь.

Просто хочеться вірити, що йому вже не боляче. Тепер в нас є такий янгол-охоронець. Наш Герой. Ми дуже-дуже його любимо, – каже донька. 

Поховали Андрія Ігнатенка на Микулинецькому кладовищі. Вічна і світла пам'ять Герою!

Читайте також: «Понад усе любив Бога і Україну»: у Тернополі попрощалися з Героєм Миколою Погорілим.

Автор Дмитро Юрас

Фото, відео: Руслан Жиров

Вибір читачів за тиждень

Відео