Тернопіль має на кого рівнятися

авто

Електрокари можуть стати доволі вигідним та безпечним засобом пересування. Цей факт уже довели вінничани, які впровадили службу «Еко таксі», а пасажири надають перевагу саме електромобілю, здійснюючи замовлення.

Уже чимало міст можуть похизуватися таким електротранспортом. Це значно дешевше для пересічного водія і головне - екологічно. Щодо тарифу, то марка чи тип авто ніяким чином не впливає.

zora-irpin.info
zora-irpin.info

А от для водіїв і власників служб головним аргументом є економія коштів та турбота про довкілля. Адже повний заряд автомобіля вдома обходиться від 20 до 35 гривень. Аби зарядити машину потрібно в середньому 5 годин. Заряджається електрокар від звичайної розетки. У місті уже є зарядні станції, де у звичайному режимі (до трьох годин) зарядка обійдеться в 80-100 гривень, у швидкісному режимі (30-40 хв) 130-150 гривень.

Нагадаємо, у Тернополі ще у 2017 році одна із служб таксі вперше випробувала в роботі електромобіль Nissan Leaf. Але в практиці виявили один суттєвий недолік, що заважає втіленню ідеї у життя - відсутність розвиненої інфраструктури і зарядних станцій.

Тому потрібно брати на замітку успішні приклади і рівнятися на міста, які ідуть в ногу з часом.

Фото: з відкритих джерел та zora-irpin.info

Вибір читачів за тиждень

Відео