Тернопіль має на кого рівнятися

75tg565

Проект одного з найбільших у Східній Європі парків розваг планують реалізувати на місці колишніх військових складів у Львові. Головна умова мера - збереження рекреаційної зони.

Міська рада Львова має у планах оголошення про старт архітектурного конкурсу на найкращий проект розвитку військового містечка №160 у Брюховичах.

Мова йде про земельну ділянку у Брюховецькому лісі загальною площею 141,1 га. Щоб розуміти масштаби, то уявіть, що раніше там розміщувалися артилерійські склади Міноборони, а зараз територія обгороджена та військовими не використовується.

На тому місці запланували облаштувати парк розваг, простір для сімейного відпочинку та спортивні об’єкти, які дадуть можливість Львову претендувати на проведення чемпіонатів світу, змагань з Олімпійських ігор.

 - Все це треба робити зі збереженням зелених насаджень, які там є, щоб не спотворювали унікальний ландшафт, – прокоментував мер Львова Андрій Садовий.

Садовий також заявив, що міська рада готова випустити частину міських облігацій і долучитись до облаштування парку розваг спільно з підприємцями.

Джерело: portal.lviv.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео