Тернопіль має на кого рівнятися (фото)

99C4700D-19CE-4559-835D-39276D1F50B9

У Львові оновили незвичайну бібліотеку.

Покращена «Бібліотека сад» (філія №31 Централізованої бібліотечної системи для дорослих міста Львова) відкрила свої двері для відвідувачів першого липня. Бібліотека являє собою трирівневий простір, де на першому поверсі розмістився зручний лекторій із можливостями кінозалу та для театральних репетицій і виступів, а поруч розташована кухня.

На другому – дві читальних зали із можливістю коворкінгу, спільної роботи, проведення навчань та воркшопів. Мансарду бібліотеки облаштовано під зону для відпочинку дітей та дорослих.

- Цей бібліотечний простір тепер чітко розділений по функціоналу. Тут тепер більше простору, забрані всі книгосховища, щоб відвідувачі мали доступ до всіх книг, є лекторій і кімната для створення онлайн-радіо. Окрім того ця бібліотека є чи не єдиною, що має внутрішній тихий дворик, де ми разом з мешканцями спроектуємо невеликий сад (звідки й пішла нова назва бібліотеки). «Бібліотека сад» буде працювати з різними молодіжними громадськими організаціями, щоб вони могли тут збиратись і формувати відповідне комунікаційне середовище. Ми разом з управлінням молодіжної політики будемо розпрацьовувати календарі подій, щоб бібліотека жила кожного дня до 22.00. Тут проводитимуться різні лекції, тренінги, дискусії та майстер-класи, щоб громаді завжди було цікаво прийти, – розповіла Наталія Бунда, директорка департаменту розвитку ЛМР.

Крім того, у бібліотеці працюватиме дитячий театральний гурток, садовий клуб, тут проводитиме свою діяльність «Пласт», а восени будуть проводити курси для дорослих від Центрів Едукації.

На ремонт закладу з міського бюджету Львова було використано 3 560 227 гривень.

Джерело: ЛМР

Вибір читачів за тиждень

Відео

ДТП