Віра Олександрович

Тернопіль: муніципальна, патрульна і звичайна поліція «трусять» маршрутки разом (фото, відео)

Транспорт у місті

Перевіряти водіїв маршруток у Тернополі вже взялися і правоохоронці. Причина в тому, що городяни досі надто часто скаржилися на неналежне виконання кермувальниками своїх обов’язків.

До складу груп, створених для рейдів із перевірки маршруток, окрім муніципалів, входять патрульні і звичайні поліцейські. Кожен із них у конкретній ситуації діє у межах своєї компетенції. Тож до уваги вони беруть не лише видачу квитків пасажирам, а й технічний стан автобуса і виконання водієм правил дорожнього руху. Цей механізм нещодавно пояснили начальник Головного управління Нацполіції в області Олександр Богомол і начальник управління патрульної поліції в Тернопільській області Богдан Шевчук.

[embed]https://youtu.be/mB0fOFnKQ7E[/embed]

- Поліції насамперед цікаво, щоб транспортний засіб був справним, а водій – тверезим, - пояснює Олександр Богомол. – А міській раді важливо, щоб кожен пасажир мав «правильний» квиток.

Нагадаємо , Тернопіль 2 січня повністю перейшов на електронну систему оплати проїзду у громадському транспорті. У маршрутках і тролейбусах встановили валідатори. Із введенням нової системи оплати за проїзд, працювати водіям стало складніше, адже валідатор відволікає увагу. Відтак «посипалися» скарги і звільнення кермувальників. Втім, у міській раді вирішили не відступати і пригрозили розірванням договорів із недобросовісними перевізниками вже із 1-го лютого. Тож нині у мерії кинули усі сили на те, аби виявити водіїв-порушників. Власне, зацікавлені у цьому і пасажири, правами яких досі нехтували.

[embed]https://youtu.be/njb7vxMpfl0[/embed]

До речі, у результаті перевірок лише у перший день муніципали склали три заяви у правоохоронні органи на водіїв-порушників. Оскільки «валідаторна реформа» йде туго, у міській раді всерйоз заговорили  про суттєві зміни маршрутної мережі. Так, перевізників, які до 1 лютого зможуть забезпечити виконання умов, передбачених угодою, допустять до подальших перевезень. Решта таку можливість втратить. Стало відомо, що Тернопіль уже веде активні перемовини із банком щодо отримання кредиту на придбання 40-50 транспортних засобів для перевезення пасажирів. Тож єдина муніципальна транспортна система – вже не фікція, а реальні плани.

Йшлося під час прес-конференції також про таке – читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео