Віра Олександрович

Тернопіль не погодився з вимогами Кабміну і «воюватиме» за право підприємців працювати (відео)

Брифінг

У Тернополі не вводитимуть обмеження, встановлені задля втілення останньої новації Кабміну – «карантину вихідного дня». Бізнес має працювати із дотриманням карантинних норм і платити податки, впевнені у міській раді.

Про це сьогодні, 13 листопада, під час брифінгу заявив міський голова Сергій Надал. Підтримали мера дрібні підприємці і ресторатори. За словами міського голови, до рішення – йти наперекір вказівкам із Києва тернополян спонукали консультації з економістами, медичними працівниками і місцевими бізнесменами.

– Відбулася розширена нарада з представниками дрібного і середнього бізнесу нашого міста, з лікарями-епідеміологами та медичними працівниками, де ми всі разом цю проблему обговорили, – каже Сергій Надал. – На думку медиків, такі обмеження суттєво не вплинуть на зменшення захворюваності, проте вони можуть знищити економіку міста. Більшість суб’єктів господарювання просто перестануть працювати. У вихідні люди мають найбільший виторг, за рахунок чого утримують свої заклади та працівників. Якщо цих коштів не буде, підприємці просто припинять свою діяльність. Це означає, що половина тернополян може втратити роботу, а місто – надходження, за рахунок яких ми забезпечуємо роботу медичних закладів та інші видатки.

Міський голова також зазначив, що у Тернополі є чинним рішення сесії міської ради та Штабу із подолання надзвичайної ситуації, в яких чітко передбачені обмеження, яких усі повинні дотримуватися. Із такими вимогами погодилася Ольга Шахін – громадська діячка та меценат, учасниця Ради Правління Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця», голова Тернопільської обласної громадської організації «Підприємці Галичини».

Шахін
Шахін

– Ми не можемо досягнути порозуміння із центральною та обласною владою, – додає у свою чергу ресторатор Тарас Ковальчук. – Співпраця у нас складається наразі лише із міською радою Тернополя… Так, ми будемо працювати, але (наголошую) із дотриманням усіх введених карантинних норм…

Ковальчук
Ковальчук

До слова, Сергій Надал на завершення брифінгу уточнив, що тернополяни повинні в цей складний епідемічний період утриматися від масових святкувань (весіль, ювілеїв). Окрім того, ресторани і клуби працюватимуть до 22:00.

Фото і відео з трансляції брифінгу на сторінці Сергія Надала у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео