Віра Олександрович

Тернопіль: підозрюваного у гучній справі можуть посадити на 12 років

B4DFB0A7-A3C8-4804-9ACD-F3112215B819

У справі щодо «Палацу спорту» у Тернополі – помітний прогрес: підозрюваний у розтраті 2 млн грн спробував утекти, але його розшукали.

У пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури сьогодні, 19 жовтня, повідомили, що директора підприємства, який заволодів чужим майном в особливо великих розмірах, таки знайшли і вже взяли під варту.

Нагадаємо, у Тернопільській окружній прокуратурі оскаржили в апеляції рішення суду першої інстанції про запобіжний захід – заставу щодо директора товариства, підозрюваного у заволодінні чужим майном, шляхом зловживання становищем на суму понад 2 млн грн. Звинувачували чоловіка за ч. 4, 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України. Що цікаво, такі дії в Україні караються позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років і з конфіскацією майна.

- За даними слідства, під час виконання робіт, згідно з договором між комунальним підприємством Тернопільської міської ради «Тернопільський міський стадіон» і київським товариством, його директор заволодів чужим майном, завищивши вартість фактично виконаних робіт, - кажуть у прокуратурі. - Ось тоді державний бюджет і втратив понад 2 млн грн. Тож директору товариства у липні цього року повідомили про підозру у вчиненні злочину. Однак він переховувався від слідства, тому досудове розслідування зупинили у зв’язку із оголошенням в розшук останнього.

Оскільки у вересні правоохоронці встановили місцезнаходження підозрюваного, досудове розслідування відновили і до суду подали клопотання про взяття його під варту.  

- Ухвалою Тернопільського міськрайонного суду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваного директора товариства не задоволили, а застосували заставу у розмірі 681 тис. грн, - уточнюють у прокуратурі. - Не погоджуючись із рішенням слідчого судді, у Тернопільській окружній прокуратурі подали апеляційну скаргу на вказану ухвалу.

Відповідно, у Тернопільському апеляційному суді скаргу прокурора задоволили. За цією ухвалою, до підозрюваного застосували запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Фото надане пресслужбою Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео